Klozete akıl geldi kâğıda sifon çekti

Düzenleyen:
Klozete  akıl geldi  kâğıda sifon çekti

TEKNOLOJİ Haberleri

Sıcak kurutma özelliğiyle tuvalet kâğıtlarını rafa kaldıran Grohe’nin akıllı klozetleri, kadın ve erkeklere göre farklı kullanım deneyimi sunuyor

Ömer Temur

Evlerde banyo ve mutfaklarda kullanılan akıllı klozet sayısı her geçen gün artıyor. Erkek ve kadınlara göre farklı kullanım seçenekleri sunan akıllı klozetler ile tuvalet kağıdına da gerek kalmayacak. Dünyanın en büyük sıhhı tesisat üreticilerinden biri olan Grohe, Frankfurt, Sıhhı Tesisat Ürünleri Fuarı - ISH Frankfurt 2017’de akıllı klozet ve sus sistemlerini tanıttı. Grohe’nin en dikkat çeken ürünü ise ödüllü tasarımı Grohe Sensia Arena oldu. Önümüzdeki aydan itibaren Türkiye’de satışına başlanacak olan klozet çok farklı bir tuvalet deneyimi sunuyor. Akıllı telefonlarla uyumlu halde çalışan klozetin bir anlamda kişiselleştirilmiş deneyim sunduğunu belirten Grohe Türkiye Ülke Müdürü Serhat Sabaz, “Klozette kadın ve erkekler için iki ayrı yıkama sistemi bulunuyor. Kullanıcı kendine uygun bir mod seçiyor. Siz daha tuvalete gitmeden kapağını otomatik olarak açıyor ve kullanım moduna göre kendini ayarlıyor. Uzaktan kumanda ile de kullanılabiliyor. Geceleri led aydınlatma ile aydınlatma yapıyor. Klozet kötü kokuyu kokunun kendi içerisinde filtre edip tekrar havaya veriyor. İş bittikten sonra da buharla kurutma yapıyor” dedi. Akıllı klozetin 8500-9500 lira fiyat aralığında Türkiye’de satışa çıkacağını ifade eden Sabaz, “Pazar henüz gelişim aşamasında. Önümüzdeki 5-10 yıllık sürede pazarın kayda değer bir büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu. 
SU BASKINLARI YAŞANMAYACAK 
Grohe akıllı su sistemleri ile de evdeki su baskınlarının önüne geçiyor. Banyo gibi ıslak yüzeylere yerleştirilen Grohe Sense kiti akıllı telefonla entegre şekilde çalışıyor ve su baskınında ev sahibine anında uyarı gönderiyor. Grohe Sense’nin tesisatlara uygulanan modeli ise merkezi vanaya yerleştiriliyor ve borularda sızıntı durumunda su akışını kesiyor. Grohe’nin 4 duyuya hitap eden tepe duş sistemleri ise saunayı evlere taşıyor. 6 farklı yıkama sistemi ile gelen tepe duş sistemlerinde isterseniz ışık terapisi yapabilir isterseniz de buhar sistemiyle banyonuzu saunaya çevirebiliyorsunuz. Önümüzdeki ay satışa sunulacak olan ürünün fiyatı 12 bin avrodan başlıyor.

Musluktan soda akacak 

Grohe, fuarda su arıtma cihazı Grohe Blue Home’u tanıttı. Şimdilik endüstriyel kullanıma sunulan Grohe Blue Home önümüzdeki aydan itibaren evlerde kullanım için de satışa çıkacak. Özel bir filtre ile gelen cihaz musluktan çıkan suyu anında sodaya çeviriyor. Cihazda içme suyu ve şebeke suyu ayrı kanallardan geliyor. Elinizi yıkamak istediğinizde şebeke suyuna, soda içmek istediğinizde ise içme suyuna ayarlıyorsunuz. Sodanın gaz oranı yumuşak, orta ve sert olmak üzere üç ayrı farklı şekilde ayarlanabiliyor. 3 bin litrelik versiyonu da bulunan cihaz tek bir filtre ile 4 kişilik ailenin bir yıllık soda ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliyor. Ayrıca 4 ila 6 derece sıcaklıkta soğuk suda veriyor. Filtrenin ömrü tamamlandığında ise cep telefonuna sinyal gönderiyor. Filtrenin fiyatı ise 120 avro.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...