Klasik oyun makinesi düşünüyorsanız, uzağınızda değil!

Klasik oyun makinesi düşünüyorsanız, uzağınızda değil!

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilgisayarınızı klasik oyunları çalıştıran bir oyun makinesine dönüştürmenin yolu, bu yazımızda!

IBM PC'ler bilgisayarlar hakkında bilinenleri değiştirmeden önce kişisel bilgisayarlar, Sinclair ZX Spectrum, Commodore 64 ve BBC Micro'dan ibaretti. Oyun tutkunları için bu bilgisayarlar, ilk neslin taşıyıcılarıydı.

Bugün 8-bit'lik oyunları oynamak isteyen herkes, uzun süredir geliştirilmekte olan emulator'lerden faydalanabiliyor. Bunun yanında gelişen sanallaştırma teknolojisi, güçlü masaüstü PC'lerde oyun meraklılarına yeni imkanlar sunmaya başladı.

Bilgisayarınız ister Windows'lu olsun, ister Mac, eski oyunları çalıştırmak için izleyebileceğiniz birkaç yol var.

Windows'ta MS-DOS tabanlı eski oyunları çalıştırmak için neredeyse standart haline gelen DOSBox'u tercih edebilirsiniz. Oyunları çalıştırabilmek için komut satırını kullanmaya alışmanız gerekecek; bunun ardından istediğiniz oyunu, istediğiniz zaman oynayabilirsiniz.

Önünüzdeki bir başka seçenek olan MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) ise yine komut satırı üzerinden çalışan bir emulator. Daha kullanıcı dostu bir program arıyorsanız, Turbo MAME tam size göre.

Mac kullanıcıları, klasik oyunları sürükle-bırak yaklaşımıyla çalıştırmanıza izin veren, Boxer adındaki benzer bir araçtan faydalanabiliyorlar. Kısacası Boxer, DOS oyunlarını uygulamalara benzer biçimde çalıştırmanıza imkan tanıyor. chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...