Kayıp NASA uydusuyla bağlantı kuruldu

Kayıp NASA uydusuyla bağlantı kuruldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile Uluslararası Uzay İstasyonu arasında kopan iletişimin yeniden sağlandığı bildirildi.

NASA'dan yapılan açıklamada, arızanın yaklaşık 3 saat içinde giderilerek NASA'nın ABD'nin Houston kentindeki kontrol merkeziyle UUİ arasındaki iletişimin tekrar kurulduğu belirtildi. NASA sözcüsü Josh Byerly, ''Kumanda ve kontrol tekrar bizde'' diye konuştu. NASA'dan yapılan açıklamada kurumun normalde UUİ ile iletişimi sağlama ve Houston'dan komut gönderme işlemini, ses, video ve veri iletişimi sağlayan 3 uydu aracılığıyla yaptığı, böyle kesintilerin geçmişte de birkaç kez olduğu kaydedildi. Geçen birkaç hafta içinde, UUİ'nin, gelecekte Mars'a yönelik bir görevde işlerin nasıl yürüyeceğini görmek amacıyla iletişimde kasten gecikme ve aksaklıklar meydana getirerek denemeler yapıldığını anlatan Byerly, ''Bu bu aksaklık, söz konusu denemelerin bir parçası olmasa da gelecek için yararlı bir deneyim olabilir'' dedi. Byerly daha önce yaptığı açıklamada, bugün TSİ:16.45 sularında, istasyondaki bir bilgisayar programının güncellenmesi işlemi sırasında meydana gelen arıza sonucu, UUİ'nin Houston ile tüm iletişiminin koptuğunu söylemişti. Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra UUİ Komutanı Kevin Ford'un UUİ Rusya üzerindeyken, Moskova ile kısa bir telsiz konuşması yaparak, durumlarının iyi olduğunu Rus yetkililere ilettiğini kaydeden Byerly, arızanın bugün içinde giderilmesinin beklendiğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...