Katlanabilir telefon pazarında kartlar yeniden dağıtılacak: Google Pixel Fold görücüye çıktı! Fiyatı dudak uçuklatıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Katlanabilir telefon pazarında kartlar yeniden dağıtılacak: Google Pixel Fold görücüye çıktı! Fiyatı dudak uçuklatıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın merakla beklenen I/O etkinliği başladı. Teknoloji devi bu etkinlikte yapay zeka alanında birçok yenilik sundu. Ayrıca yeni akıllı telefon modellerini de tanıttı. Bu telefonlar arasında Pixel Fold da yer alıyor. Firmanın katlanabilir ilk modeli olan Pixel Fold fiyat etiketiyle cep yakacak.

Google Pixel Fold, gücünü 5 nanometre sürecinden geçen Tensor G2 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci; iki adet 2.85 GHz hızında Cortex-X1, iki adet 2.35 GHz hızında Cortex-A78 ve dört adet 1.8 GHz hızında Cortex-A55 çekirdeklerine sahip. Grafik işlemci ihtiyacını Mali-G710 Mp07 ile sağlıyor. 

GOOGLE PIXEL FOLD TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TASARIMI

Google Pixel Fold; 7,6 inç büyüklüğünde iç, 5,8 inç büyüklüğünde de dış ekrana sahip olacak. 120 Hz yenileme hızına ait ekranların her ikisi de AMOLED. İç ekranda ultra ince cam kullanılırken dış ekran Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

Katlanabilir telefon pazarında kartlar yeniden dağıtılacak: Google Pixel Fold görücüye çıktı! Fiyatı dudak uçuklatıyor

Akıllı telefonun arka panelinde 48 Megapiksel ana, 10,8 Megapiksel ultra geniş açılı ve 10,8 Megapiksel telefoto kamera yer alıyor. Telefonun dış ekranında 9,5 Megapiksel, iç ekranında ise 8 Megapiksel özçekim kamerası mevcut. 

4.800 mAh batarya gücüne sahip telefon 20W hızlı şarjla desteklenecek. Bu sayede akıllı telefon 24 saatten fazla kullanım süresi sağlayacak.12 GB RAM ve 256/512 GB dahili depolama sunan Google Pixel Fold, yazılım yönünden de Android 14'ü çalıştıracak.

Resmi olarak açıklanmayan nedenlerden dolayı Türkiye'de satışı yapılmayan Pixel Fold modelinin 256 GB modeli 1.799dolar fiyat açıklandı. Akıllı telefonun 512 GB versiyonu ise 1.919 dolar fiyatetiketiyle satılacak. Telefonu satın alan kişiler ek olarak 3 ay YouTube Premium üyeliği ve 2TB hafızalı Google One aboneliğine de sahip olacak.

(9To5Google)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...