Kahraman saat: Apple Watch yine hayat kurtardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kahraman saat: Apple Watch yine hayat kurtardı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın Düşme Algılama özelliği yine bir insanın hayatını kimsenin onu fark etmeyeceği bir yerde hayatını kurtardı. Akıllı saat, günün kahramanı oldu.

Apple Watch, sağlık fonksiyonları ve Düşme Algılama özelliği sayesinde insanlara yardımcı oluyor. Apple Insider tarafından yayınlanan habere göre Apple Watch, yine Norveç'te kimsenin olmadığı bir yerde arazi koşucusu Robert Naess'in hayatını kurtardı.

APPLE WATCH, KAZAYA KISA SÜRE İÇİNDE MÜDAHELE ETTİ

Yatırım direktörü Robert Naess, boş zamanında patika koşusu yapmaya karar verdi. 59 yaşındaki Naess, uzun süredir her zaman kullandığı istikamette koşu yapmasına rağmen kayarak düştü.

Naess ayrıca yere düşmeden önce de bir duvara çarptı. Bu nedenle de birden fazla kaburga kemiğinde kırık meydana geldi ve ciğerlerinden biri de çöktü. Kazayı fark eden Apple Watch'un Düşme Algılama özelliği, hemen acil yardım ekiplerine haber verdi. Acil yardım ekipleri, kısa süre içinde gelerek Naess'i 15 dakika içinde hastaneye ulaştırdı.

Robert Naess, düştükten sonra hareket edemediği için iPhone'unu çıkaramadığını belirtti. Ayrıca düştüğü konumdan dolayı geçen yoldan geçen hiçbir arabanın kendisini fark etmediğini belirtti. Yani Apple Watch ve Düşme Algılama özelliğinin olmaması durumunda Naess için işler yolunda gitmeyebilirdi.

Naess'in hastaneye ulaşması halinde doktorlar acil müdahalede bulundu. Robert Naess, düştükten sonra hareket etme fırsatı olmadığı için hayatını Apple Watch ve Düşme Algılama özelliğine borçlu olduğunu açıkladı.

(Kaynak: Apple Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...