JAXA'ya rekor başvuru! Üniversite şartı kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
JAXA'ya rekor başvuru! Üniversite şartı kaldırıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansının (JAXA) astronot ilanına 4 bin 127 kişinin başvurduğu açıklandı. Binlerce kişiyi başvuru yapmaya yönlendiren ise üniversite mezunu olma şartının kaldırılması.

Japonya Uzay Ajansı, uzay uçuşlarında görev almak üzere astronot arayışına girerek işe alım ilanı açtı. Ajans, açıklamaya göre 'geniş yelpazede tecrübe kitlesine ulaşmak için' üniversite derecesine sahip olma şartını kaldırdı. JAXA, 13 yıl sonra ilk kez verilen astronot işe alım ilanına 4 bin 127 kişinin başvurduğunu ve bu sayının bir rekor olduğunu açıkladı. 

JAXA'nın astronot ilanına başvuranların yaş yelpazesi ise oldukça genişti. 20 yaşın altında 811 kişi bulunurken, 60 yaşın üstünde ise 69 kişi ilana başvurdu. Toplam aday sayısının 919'u da kadındı.

AY'A GÖNDERECEK

İlk tarama sonrası 4 aşamalı sınav yönetmeliğine tabi tutulacak adayların işe alım süreci Şubat 2023'te sonuçlanacak. JAXA, yeni personelini Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile Ay keşif görevlerine hazırlamayı planlıyor. 

JAXA'ya rekor başvuru! Üniversite şartı kaldırıldı

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı (MEXT) Suematsu Şinsuke sürece ilişkin "Olağanüstü beceriye sahip kişilerin seçilmesini ve Ay keşfinde görev almalarını ümit ediyoruz" dedi.

Şu anda JAXA'nın aktif görevdeki astronotlarının ortalama yaşı 52'nin üzerinde ve ajans, personelini 60 yaşında emekli ediyor. Bu arada, en son 2008'deki işe alım sürecinde 963 kişi astronot adaylığına başvurmuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...