iQOO Z8 geliyor: Teknik özellikleri tanıtım öncesin ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmochina
- Güncelleme:
iQOO Z8 geliyor: Teknik özellikleri tanıtım öncesin ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmochina

iQOO, yakın zamanda iQOO Z8 adındaki yeni akıllı telefonunu tanıtacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken şirket, modelin teknik özelliklerini açıkladı.

iQOO Z8, yakın zamanda akıllı telefon pazarında çıkacak. Tanıtım tarihi gelmeden firma, yayınladığı posterle teknik özellikleri paylaştı. Gizmochina tarafından yayınlanan habere göre iQOO Z8, gücünü 4 nanometre sürecinden geçen MediaTek Dimensity 8200 işlemcisinden alacak.

İşlemci; bir adet 3.1 GHz hızında Cortex-A78, üç adet 3.0 GHz hızında Cortex-A78 ve dört adet 2.00 GHz hızında Cortex-A55 çekirdeklerine sahip. Grafik birimi ihtiyacını da Mali-G6 MC6 ile sağlıyor.

IQOO Z8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

iQOO Z8; 6,64 inç büyüklüğünde, 120 Hz yenileme hızında ve Full HD+ çözünürlüklü LCD ekrana sahip olacak. Ekranda da 16 Megapiksel bir ön kamera yer alacak. Arka panelde ise 64 Megapiksel çift kamera kurulumu bekleniyor.

iQOO Z8 geliyor: Teknik özellikleri tanıtım öncesin ortaya çıktı

Akıllı telefon, 120 W hızlı şarj desteklli 5.000 mAh büyüklüğünde pil ile gelecek. Cihazın şarjı pil özellikleri sayesinde 10 dakika içinde 0'dan yüzde 100'e dolacak. Ek olarak da 1.460'tan fazla şarj döngüsüne rağmen pil sağlığı yüzde 80'in altına düşmeyecek.

Aynı veri, Apple tarafından iPhone modelleri için daha önce 500 şarj döngüsü olarak açıklandı. Yani iPhone modelleri, 500 şarj döngüsünden sonra yüzde 80'e düşüyor.

iQOO Z8, kutudan Android 13 işletim sistemiyle çıkacak. Fakat cihazın tanıtım tarihi ve fiyat etiketiyle ilgili ön bilgi bulunmuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmochina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...