iPhone'larda arka kameranın yanında yer alan siyah daire ne işe yarıyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
iPhone'larda arka kameranın yanında yer alan siyah daire ne işe yarıyor?

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Apple, iPhone 11 serisinden beri amiral gemisi modellerinin arka kamera adasına siyah bir daire ekliyor. Teknoloji devi firma, geçen yıl tanıttığı iPhone 14 serisinin amiral gemisi modellerinde de siyah noktayı büyüterek oldukça görünür hale getirdi. Siyah noktanın görünür hale gelmesi, kullanıcılar tarafından merak uyandırdı. Peki iPhone'larda arka kameranın yanındaki siyah daire ne işe yarıyor? İşte cevabı...

Apple, iPhone 12 serisinden iPhone 14 serisine kadar Pro modellerinin tamımının kamera adasına siyah bir nokta ekledi. En son iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri için kullanılan siyah nokta, büyümesinden dolayı herkes tarafından merak edilmesine neden oldu. Peki, iPhone'larda arka kameranın yanındaki yer alan siyah daire ne işe yarıyor?

LIDAR TARAYICI, NESNELERİN BOYUNU ÖLÇÜYOR

iPhone'larda arka kameranın yanındaki siyah daire, bir LIDAR tarayıcı. Açılımı Light Detection and Ranging ya da Laser Imaging Detection and Ranging olan tarayıcı, herhangi bir nesnenin ya da kişinin kamera üzerinden boyunu ölçüyor.

LIDAR ek olarak düşük ışık koşullarında da iPhone kullanıcılarının yüksek kalitede fotoğraflar çekmesini sağlıyor. Teknoloji devi şirket Apple, LIDAR tarayıcıyı şu sözlerle açıklıyor:

"LIDAR Tarayıcı, 5 metreye kadar çevredeki nesnelere olan mesafeyi ölçer, hem iç hem de dış mekanlarda çalışır ve nano saniyelik hızlarda foton seviyesinde çalışır. Apple'ın kendi Measure uygulaması gibi uygulamaların uzunlukları, genişlikleri ve alanı kesin doğrulukla ölçmesine ve hatta LIDAR sensörünü kullanarak insanların boyunu ölçmesine olanak tanır."

LIDAR TARAYICI BAŞKA NE AMAÇLA KULLANILIR?

LIDAR Tarayıcı, tüm bunlar dışında ek olarak otonom araçlarda da kullanılıyor. Tarayıcı, yüksek hassasiyeti sayesinde çevredeki nesnelerin ve kişilerin yerini, uzaklığını tespit ederek tehlikelere karşı koruma sağlıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...