iPhone'un sevilen özelliği, Instagram'a geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone'un sevilen özelliği, Instagram'a geliyor
TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, iPhone 14 Pro modellerine Dinamik Ada üzerinden Canlı Etkinlikler özelliğini ekledi. Canlı Etkinlikler telefonun kilitliyken kapalı olmasından dolayı çok sevildi. Instagram da bu özelliği sadece iOS kullanıcıları için getirecek.

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre iPhone 14 Pro modellerinde iOS 16 güncellemesiyle gelen Canlı Etkinlikler özelliğinin aynısı Instagram'a da gelecek. Instagram'a eklenecek Canlı Etkinlikler, iOS işletim sisteminin yüklü olan telefonlarda yani iPhone'larda çalışacak.

INSTAGRAM CANLI ETKNLİKLER İLE KULLANICILAR, KONTROLU DAHA FAZLA ELE ALACAK

Instagram kullanıcıları, yanlışlık olmaması için herhangi bir medya paylaşırken uygulama içinde kalıp onu takip etmek zorunda kalıyor. Uzun videolarda ise bu durum ciddi anlamda kullanım deneyimini düşürüyor.

Instagram da bu sorunu ortadan kaldırmak için Canlı Etkinlikler özelliği üzerinde çalışıyor. Instagram için test edilen Canlı Etkinlikler özelliği sayesinde kullanıcılar uygulamadan çıksa bile herhangi bir medyanın yüklenmesini takip edecek. Canlı Etkinlik özelliği, iPhone'ların hem ekran kısmında hem de Dinamik Ada'da çalışacak. Bu sayede yeni özellikten sadece iPhone 14 Pro modellerine sahip kullanıcılar değil tüm iPhone sahipleri yararlanacak.

Instagram için Canlı Etkinlikler şu anda çok az kişi tarafından test ediliyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil.

Öte yandan başka birçok uygulama da Canlı Etkinlikler özelliğinden yararlanmak için güncelleme yaptı. Bu uygulamalar arasında en popüleri Uber'in yemek uygulaması Uber Eats oldu. Ek olarak eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 serisinin tamamında Dinamik Ada özelliğinin olacağını belirtmekte fayda var.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...