iPhone’dan sizi düşünen sistem: Ekran mesafesi uyarısı alacaksınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone’dan sizi düşünen sistem: Ekran mesafesi uyarısı alacaksınız

TEKNOLOJİ Haberleri

iOS 17 ve iPadOS 17 güncellemesiyle bir iPhone veya iPad'i uzun süre gözlerinize çok yakın tuttuğunuzda uyarı alabileceksiniz. Yeni güncelleme yayınlandığında, Ekran Mesafesi özelliği de aktif olacak.

Apple, Ekran Mesafesi adlı yeni bir özelliği kullanıma sunmaya çok yakın. Teknoloji devi, iPhone telefonlar için iOS 17 ve iPad'ler için iPadOS 17 sürümlerinde kullanıcıların göz sağlığını korumaya yönelik bir özelliği yayınlayacak. Ekran Mesafesi özelliği, kullanıcı cihaz ekranına uzun süre çok yakından baktığında bir uyarı vererek ekran mesafesini koruması gerektiğini hatırlatacak. 

Şirket, bu özelliğin çocuklarda miyop riskini azaltmaya yardımcı olmak için tasarlandığını ve genel olarak göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabileceğini ifade etti. 

FACEID'Lİ CİHAZLARDA KULLANILABİLECEK

MacRumors'un haberine göre, Ekran Mesafesi, cihazların Ayarlar uygulamasındaki Ekran Süresi menüsünde 'Ekran Mesafesi' adlı yeni bölümde yer alacak. Face ID (yüz tanıma) özellikli tüm iPhone ve iPad Pro modellerinde kullanılabilecek. 

iPhone’dan sizi düşünen sistem: Ekran mesafesi uyarısı alacaksınız

Ekran Mesafesi özelliği

Bu özellik, ekran ile gözleriniz arasındaki mesafeyi ölçmek için Face ID'yi destekleyen TrueDepth kamerayla çalışacak. Kullanıcılar, cihazı uzun süre gözlerine 30 santimetreden daha yakın tutarsa tam ekran boyutunda bir uyarı yayınlanacak. Uyarıda sistem, kullanıcıdan, cihaza daha uzak mesafeden bakmasını isteyecek.

Bu özellik sadece Ayarlar > Ekran Süresi > Ekran Mesafesi kısmından aktif edildiğinde çıkacak. Uyarıda, "iPhone Çok Yakın" şeklinde bir ifade yer alacak. iPhone güvenli bir mesafeye taşındıktan sonra ekranda bir onay işareti belirecek ve kullanıcılar telefonu kullanabilmeye devam etmek için "Devam" butonuna dokunabilecek.

HANGİ IPHONE MODELLERİNDE FACEID VAR?

iOS 17 ve iPadOS 17, eylül ayında piyasaya sürülecek ve şu anda Apple geliştirici hesabı olan kullanıcılar için beta sürümünde mevcut.

Öte yandan, Ekran Mesafesi ile uyumlu cihazlar arasında iPhone XS ve daha yeni iPhone modelleri bulunuyor. Ayrıca 2018 ve sonrasında piyasaya sürülen 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerinde de Ekran Mesafesi'ni kullanmak mümkün olacak. Özellik aktif edilmediği sürece kullanıcılar uyarı almayacak ve istedikleri zaman özelliği devre dışı bırakabilecekler. 

FaceID bulunan iPhone modelleri şu şekilde:

iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Plus

iPhone 14

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro

iPhone 13 mini

iPhone 13

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro

iPhone 12 mini

iPhone 12

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11

iPhone XS Max

iPhone XS

iPhone XR

iPhone X

(Kaynak: MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...