iPhone’da ‘Hey Siri’ dönemi sona eriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone’da ‘Hey Siri’ dönemi sona eriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD’li teknoloji devi Apple, cihazlarında sunduğu sesli asistan hizmetinde küçük bir değişikliğe gidiyor. ‘Hey Siri’ dönemi tarihe karışacak. Gelecekteki bir güncellemeyle kullanıcılar yapay zekayla çalışan sesli asistanı daha kolay şekilde başlatabilecek.

Genellikle iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve HomePod ürünlerini kullananlar Apple’ın sesli asistan hizmeti Siri'yi başlatmak için ‘Hey Siri’ komutunu kullanır. Örneğin, iPhone’da sabah 8’e alarm kurmak için telefonunuzun kilit ekranını açıp saat ayarlarına tıklamanıza gerek bile yok. Bunun yerine ‘Hey Siri, sabah 08.30’a alarm kur’ demeniz yeterli. Ancak şimdi Apple bu süreci biraz daha basit hale getirmeyi hedefliyor.

Bloomberg News’in haberine göre Apple, ‘Hey Siri’ komutundan ‘Hey’i çıkarmaya hazırlanıyor. Güncellemenin cihazlara sunulmasının ardından kullanıcılar Siri’yi sadece ‘Siri’ diyerek başlatabilecek. Bu küçük bir değişiklik gibi görünse de geçiş yapmak, önemli miktarda yapay zeka eğitimi ve temel mühendislik çalışması gerektiren teknik bir zorluktur.

'HEY SİRİ' YERİNE 'SİRİ'

Apple, değişiklik üzerinde birkaç aydır çalışıyor ve her şey planlandığı gibi giderse, yeni komutu önümüzdeki yıl veya sonraki yıl kullanıma sunmayı planlıyor. Şirket, Siri’yi uyandırma komutunun basitleştirilmiş halini çalışanlarla test ediyor ve gerekli eğitim verilerini topluyor. Apple mühendisleri şu anda ‘Siri’ ifadesini birden çok farklı aksan ve lehçeyle test ederek sistemin bu kelimeyi doğru şekilde anlaması için çalışıyor.

Apple ayrıca daha fazla değişiklik tasarlıyor. Sesli asistanı üçüncü taraf uygulamalara ve hizmetlere daha derinden entegre edecek ve kullanıcıları anlama ve doğru eylemi gerçekleştirme yeteneğini geliştirecek. Siri, son birkaç yıldır önemli güncellemeler alarak geliştirilse de sistem hala kullanıcıları yanlış anlayabiliyor veya bir istek üzerine yanlış eylemde bulunabiliyor.

Bu arada, teknoloji devi Amazon da sesli asistanı Alexa’yı uyandırmak için söylenen ‘Hey Alexa’ komutuna güncelleme getirerek sadece ‘Alexa’ komutu verilmesini onaylamıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...