iPhone'a 'babaanne modu' geliyor: Standart tasarım sil baştan değişecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone'a 'babaanne modu' geliyor: Standart tasarım sil baştan değişecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, iPhone kullanıcıları için iOS 16.2’nin ilk beta sürümünde işlevsel bir özelliği başlatacak. Bu, ‘Özel Erişilebilirlik Modu’ olarak adlandırılıyor ve ‘babaanne modu’ olarak nitelendirileceğe benziyor.

Teknoloji devi Apple, iOS 16.2'nin ilk beta sürümünü yayınlamadan önce yeni güncellemeyi geliştiricilere gönderdi. Webtekno’nun haberine göre, iOS 16.2 ile kullanıcılara sunulacak bazı özellikler de ortaya çıktı. Bunlardan biri de ‘Özel Erişilebilirlik Modu’. ‘Babaanne modu’ diyebileceğimiz bu özellik, iPhone kullanıcılarına çok daha basit bir telefon arayüzü sunuyor.

IPHONE'DAKİ HER ŞEY BASİTLEŞECEK

Şu anda Apple’ın üzerinde çalıştığı Özel Erişilebilirlik Modu ile standart bir iPhone’un arayüzü değişecek ve kullanımı özellikle yazıları okumakta zorlananlar ve yaşlı kişiler için daha kolay hale gelecek. Yazıların boyutları ve simgeler devasa görünüme sahip olacak. Ayrıca ekran kaydırmada sorun yaşayanların da yararına olacak bir mod. Buna ek olarak, kamera uygulamasından çıkmak isteyenlerin zorlandığı ekran kaydırmanın yerine ise kocaman bir ‘back’ yani ‘geri’ butonu gelecek.

Özel Erişilebilirlik Modu’nu ana sayfa tuşuna veya güç tuşuna 3 defa üst üste basarak açmak mümkün olacak. Özel Erişilebilirlik Modu özelleştirilebilecek ve modu aktif ederken çeşitli özelleştirme seçenekleri sunulacak. Kullanıcılar, modun sunduğu seçeneklerden istediklerini açacak. ‘Babaanne modu’da denilebilecek bu modu açan kullanıcıların ekran kilidini açmak için yalnızca ekranda parmağını aşağı kaydırması yeterli olacak.  

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...