iPhone satışları durdurulacak mı

iPhone satışları durdurulacak mı

TEKNOLOJİ Haberleri

Satılan Apple cihazlarının büyük kısmı mobil operatörlerce yapılınca Apple CEO'su Tim Cook mağaza satışlarını arttırmak için düşüncelere başladı.

Apple'ın her yılın sonbahar döneminde olduğu gibi bu yıl da yeni cihazlarını tanıtması bekleniyor. Bu tarih yaklaştıkça da gerek Apple, gerekse iPhone haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz gün çıkan iPhone'un ertelenebileceğine yönelik haberlerden sonra bugün de iPhone'un satışları ile alakalı bir haber geldi. Ancak bu haber iPhone'u satmak isteyen operatörleri biraz rahatsız edebilir. Bilindiği üzere hemen her ülkede Apple cihazları satılıyor ve bu satışların oldukça önemli bir kısmı mobil operatörler tarafınca yapılıyor. Bu durum ise Apple CEO'su Tim Cook'u rahatsız etmişe benziyor. Bu operatörlerin satışının dışında mağazalarında genel satışın sadece yüzde 20'sini gerçekleştiren(CIRP'ye göre yüzde 15'in bile altında olabilir) Apple, buna bir dur demeyi planlıyor. Bunun için de ilk hedef olarak fiziki mağaza sayısını arttıracak olan Apple, bir de müşterilerine takas programı sunarak mağaza satışlarını arttırma hedefinde. Bu takas programı ise, müşterilerinin eski iPhone'larını getirip, üzerine az bir miktar para ödeyip yenisini almasıyla gerçekleşiyor.
Görünüşe göre Apple bu konuya oldukça hassas yaklaşıyor. Apple bu konuda böyle çalışmalar yapmaya devam ettikçe ileride operatörlerin iPhone satışlarına büyük bir darbe vurabilir. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...