'iPhone şarj cihazı var mı' sorusu tarihe karışacak... USB-C kablolu iPhone'ların çıkış tarihi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'iPhone şarj cihazı var mı' sorusu tarihe karışacak... USB-C kablolu iPhone'ların çıkış tarihi belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Avrupa Birliği, kendi yetki alanında satılan iPhone dahil tüm akıllı telefonların USB-C bağlantı noktasına sahip olması gerektiğine ilişkin resmi bir son tarih belirledi. Ekim ayında onaylanan şarj yasasının yürürlüğe ne zaman gireceği şimdiye kadar kesin olarak bilinmiyordu… İşte tüm telefonların ve akıllı cihazların USB-C’ye geçeceği tarih. 

Avrupa Birliği, Ekim ayında onayladığı ortak şarj cihazı yasasının yürürlüğe gireceği tarihi belirledi. Yeni bir açıklamaya göre, 28 Aralık 2024'e kadar tüm akıllı telefonların USB-C bağlantı noktasına sahip olmasıgerekiyor. Yeni yasa kapsamında tabletler, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler ve diğer tüketici ürünlerinin de USB-C'ye geçmesi lazım. Yalnızca bağlantı noktası olmayan kablosuz şarja dayanan ürünlerin USB-C kullanması zorunlu olmayacak.

Dizüstü bilgisayar da ise durum farklı. Üreticilerinin kurallara uymak için biraz daha zamanı var ve Nisan 2026'ya kadar dizüstü bilgisayarların da USB-C'ye geçmeleri gerekecek. Ayrıca AB, hızlı şarj desteğine sahip cihazların aynı şarj hızına sahip olacağını belirtti. Hal böyle olunca da kullanıcılar, cihazları herhangi bir uyumlu şarj cihazı ile aynı hızda şarj edebilecek.

APPLE IPHONE'LARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK

Apple'ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, şirketin AB'nin yeni yasasına uymaktan başka çaresi olmadığını doğruladı. Bununla birlikte Joswiak, Apple'ın ne zaman Lightning bağlantı noktasından vazgeçeceğini ve USB-C kullanmaya başlayacağını ise açıklamadı.

Yine de belirlenen son tarih olan Aralık 2024’ten önce Eylül 2024'te Apple’ın tanıtması beklenen iPhone 16 akıllı telefonlarında USB-C’ye geçmesi bekleniyor. Teknoloji kaynakları, Apple’ın Eylül 2023’te tanıtacağına kesin gözle bakılan iPhone 15’te de USB-C’ye geçebileceğini ileri sürüyor. Ayrıca AirPods ve Mac klavyeleri gibi diğer Apple ürün ve aksesuarlarının da kısa bir süre sonra USB-C’ye geçmesi beklentiler arasında.

(MacRumors / The Verge) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...