iPhone pil hızlı tükeniyor, sorunu çözümsüz değil! Pil ömrünü bu yöntemlerle uzatabilirsiniz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone pil hızlı tükeniyor, sorunu çözümsüz değil! Pil ömrünü bu yöntemlerle uzatabilirsiniz

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone kullanıcılarının bir kısmı iOS 16.5 ile birlikte şarj sürelerinin çok daha azaldığından şikayetçi. Üstelik şarjın daha geç dolduğundan şikayet edenler de var. Peki iPhone pil hızlı tükeniyor sorunu nasıl çözülebilir? iPhone pil ömrü nasıl uzatılır, pil tasarrufu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kimi iPhone kullanıcıları iOS'in mevcut sürümü 16.5'in ardından sinir bozucu bir pil sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyor.

Yeni güncellemenin ardından iPhone'ların pilinin çok daha hızlı bir şekilde tükendiğini söyleyen kullanıcıların sayısının artması tek sorun değil. Bazı kullanıcılar telefonlarının 0'dan 100'e şarj süresinin de belirgin bir düzeyde arttığını iddia ediyor.

Peki yeni güncelleme sonrasında pili çabuk tükenen kullanıcılar için çözüm ne? iPhone şarj süresi uzatma için ne yapılır? Yazının devamında bu sorunun detayları için çözüm önerilerini paylaşacağız.

iOS 16.5 GÜNCELLEMESİ PİL HIZLI TÜKENİYOR, SORUNU... 

iOS 16.5 ile birlikte Apple telefonların birçok eksiğinin kapatıldığı ifade edilse de kullanıcılardan gelen şarj şikayeti diğer konuları gölgeleyebiliyor. Bu konu bütünüyle bir sorun teşkil etmeyebilir. Zira büyük işletim sistemi güncellemelerinin sonrasında genellikle mobil cihazların kendi kalibrasyonunu yapmaları gerekebiliyor. Bu da biraz zaman alabiliyor. Ancak birkaç gün içinde geçmesi beklenen bu sorun hala düzelmediyse bir soruna işaret ediyor olabilir. 

Bu durumda servise başvurmadan bireysel olarak alabileceğiniz önlemler elbette ki mevcut...

iPhone pil hızlı tükeniyor, sorunu çözümsüz değil! Pil ömrünü bu yöntemlerle uzatabilirsiniz

iPHONE ŞARJ ÇOK ÇABUK BİTİYOR ŞİKAYETİ VE PİL ÖMRÜ NASIL UZATILIR?

iPhone şarjı çok çabuk bitiyor şikayeti ile pil ömrü nasıl uzatılır konusuna ilişkin kimi çözümler bulunuyor. Bunları şöyle sıralamak mümkün: 

Arka planda çalışmakta olan uygulamaları kapatın: Eğer bir uygulamayı uzun süre kullanmıyorsanız, sürekli olarak açık olması pil ömrünü dikkate değer düzeyde azaltabilir. Bunun için çoklu görev ekranını açıp ardından aktif uygulamaları kapatabilir veyahut Ayarlar - Genel - Arka Planda Uygulama Yenileme bölümü üzerinden uygulamaların arka planda çalışmasının önüne geçebilirsiniz. Arka planda çalışan uygulamaları durdurmak için güvenilir 3. parti uygulamalardan da yararlanabilirsiniz.

Cihaz parlaklığını düşürün: Her ne kadar iPhone'lar sunduğu ekran teknolojisiyle beraber parlak ve canlı görüntülerle kullanıcılarından büyük bir övgü alsa da bataryayı tüketen en önemli faktörler arasında ekran parlaklığının yüksek olması gelebiliyor. Bunun için Ayarlar - Ekran ve Parlaklık kısmından parlaklık düzeyini optimize hale getirebilirsiniz. 

iPhone pil hızlı tükeniyor, sorunu çözümsüz değil! Pil ömrünü bu yöntemlerle uzatabilirsiniz

Cihaz parlaklığı için şüphesiz en makul tercih otomatik parlaklığı seçmek olacaktır. Bu seçeneği açmak için Ayarlar - Genel - Erişilebilirlik - Ekran Kolaylıkları bölümünden otomatik parlaklık ayarını yapabilirsiniz.

Bluetooth ve konum servislerini kapatın: Eğer akıllı cihaz ekosistemi içerisinde bir akıllı saatiniz varsa veya konum servislerini sıkça kullanıyorsanız bu telefonunuzun şarjının çok daha az süreyle gitmesine sebep olabilir. Kullanmadığınız zaman konum ve bluetooth'un kapalı olması pil tasarrufu sağlamanıza olanak verecektir.

Yeni güncellemelerden haberdar olun: Her ne kadar yazının başında iOS 16.5 ile gelen pil zayıflama sorununa ilişkin kullanıcıların kimi şikayetleri olduğunu ifade etsek de güncellemeler cihazların önemli güvenlik açıklarını kapatıp uzun vadede daha stabil ve yararlı çalışmasının önünü açarlar. Kronik bir şarj sorunu yaşıyorsanız sebebi güncellemelerden yeteri kadar yararlanmamanız olabilir. Bunun için güncellemeleri düzenli olarak kontrol etmeyi ve telefonunuzu güncel tutmayı unutmayın. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...