iPhone kullanıcılarını isyan ettirdi: iOS 15.4 sürümünde hata

Düzenleyen:
iPhone kullanıcılarını isyan ettirdi: iOS 15.4 sürümünde hata

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, merakla beklenen iOS 15.4 güncellemesini bu hafta iPhone'lar için yayınladı. Güncelleme ile 37 yeni emoji ve maske takarken iPhone'un kilidini açma özelliği de geldi. Ancak birçok kullanıcı güncellemenin ardından pil ömrüyle ilgili sorun yaşadığını söylüyor.

Aylarca süren beklentinin ardından Apple nihayet iOS 15.4 güncellemesini iPhone kullanıcılarına sundu. Onlarca yeni özelliğini ve hata düzeltmelerinin yer aldığı güncellemede en çok konuşulan yeniliklerden biri de Siri için 'cinsiyetten bağımsız' bir sesin gelmesiydi. Ancak birçok heyecan verici özelliğini yanı sıra güncelleme beraberinde sorunları da kullanıcılara taşımışa benziyor. 

İngiliz Daily Mail'ın haberine göre, binlerce iPhone kullanıcısı güncellemeyi hevesle indirmiş olsa da, birçoğu iOS 15.4'ün pil ömrünü etkilediğini iddia etti. Bir kullanıcı Twitter'da "iOS 15.4 pil tüketimi kesinlikle saçma. Apple neden ilk seferde doğru yayınları alamıyor? 10 dakikadan daha kısa sürede yüzde 5 düştü." diyerek şikayetini dile getirdi. Bir diğer kullanıcı ise, güncellemeyi yükledikten sonra cihazın pilinin nasıl hızla tükendiğinin bir fotoğrafını yayınladı ve "SOS Apple. Pil çok hızlı bitiyor." şeklinde tweet attı. Onlarca kullanıcı benzer sorunlar yaşadığını sosyal medya hesaplarında ve Apple destek platformlarında ifade etti. 

Neyse ki, ZDNet'e göre pil sorunlarının kalıcı olması pek olası değil. ZDNet'ten araştırmacı Adrian Kingsley-Hughes, hızlı pil tüketiminin nedenini açıkladı: "Bir iPhone'a yeni bir işletim sistemi kurmak, indekslemeden pili yeniden kalibre etmeye kadar arka planda birçok işlemi tetikler ve bu saatler hatta günlerce sürebilir. Bu yalnızca güç tüketmekle kalmaz, pilin yeniden kalibrasyonu, aslında bitmediği halde pilin daha hızlı bittiği izlenimini verebilir. Buna, yeni bir sürümün ardından gerçekleşen birçok uygulama güncellemesinin ikili faktörünü ve eski bir telefonu daha fazla tüketebilecek birçok yeni özelliği ekleyin."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...