iPhone kullanıcıları dikkat! Yeni güncelleme yayınlandı, hemen telefonunuza indirin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone kullanıcıları dikkat! Yeni güncelleme yayınlandı, hemen telefonunuza indirin

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, iOS 16.3 işletim sistemi sürümünün ikinci beta güncellemesini yayınladı ve şimdiye kadar yazılım güncellemesinde yalnızca bir yeni özellik ve iki küçük değişiklik daha keşfedildi. iOS 16.3'ün ayrıca çeşitli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri içerdiği de bulundu. İşte iOS 16.3’ün özellikleri…

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, iPhone kullanıcıları için yeni işletim sistemi güncellemesini yayınladı. iOS 16.3 sürümünün beta güncellemesi beta test kullanıcılarına gönderildi. Önümüzdeki ay herkese sunulması planlanan iOS 16.3 ile daha fazla değişiklik muhtemel olsa da beta güncellemesiyle gelen yenilikler şu şekilde:

APPLE KİMLİKLERİ İÇİN GÜVENLİK ANAHTARI

İlk iOS 16.3 beta, Apple'ın 2023'ün başlarında dünya çapında kullanıma sunulacağını söylediği yeni bir ‘Apple Kimliği için Güvenlik Anahtarları’ özelliğiyle geldi. Bu özellik, kullanıcılara hesaplarını daha fazla korumak için donanım güvenlik anahtarlarını kullanma seçeneği sunuyor.

Güvenlik Anahtarları aktif edilirse, başka Apple cihazından bir doğrulama kodu yerine bir donanım güvenlik anahtarı gerektirerek Apple'ın iki faktörlü kimlik doğrulamasını güçlendirir.

Apple, kendi donanım güvenlik anahtarlarını yayınlamayı planlamıyor. Bu özellik, iPhone'lar, iPad'ler ve Mac'lerle kullanım için hem Lightning hem de USB-C konektörlerine sahip YubiKey 5Ci gibi Yubico gibi markalardan temin edilebilen üçüncü taraf güvenlik anahtarlarına dayanıyor.

HOMEPOD GEÇİŞ İSTEMİ

İlk iOS 16.3 beta güncellemesi, bir iPhone'dan HomePod'a müzik aktarmak için yeni bir istem ekliyor. HomePod ses aktarma özelliği zaten mevcut, bu nedenle yalnızca istemin kendisi yeni bir güncelleme.

ACİL SOS AYARLARINDA DEĞİŞİKLİK

Apple, iOS 16.3'ün ikinci beta sürümünde, Ayarlar uygulamasındaki bazı Acil SOS seçeneklerinin isimlerini daha da net hale getirdi. ‘Bekleterek Arama’, ‘Basılı Bırakarak Arama’, ‘5 Basışla Arama’, ‘5 Düğmeye Basmayla Arama’ ve ‘Geri Sayım Sesi’, ‘Sessiz Arama’ olarak değiştirildi. Her birinin açıklamaları da güncellendi. ‘Sessiz Ara’ seçeneği ise varsayılan olarak kapalı.

(MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...