iPhone 16 serisinin ilk detayları belli oldu: Ekranda devrim yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
- Güncelleme:
iPhone 16 serisinin ilk detayları belli oldu: Ekranda devrim yapılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Apple, 12 Eylül tarihinde iPhone 15 serisini tanıtacak. Yeni serideki güçlü özelliklere sahip dört yeni model bekleniyor. Bugün ortaya çıkan haberlerde iPhone 15 serisi tanıtılmadan iPhone 16 ile ilgili özellikler belli olmaya başladı. Apple, iPhone 16 ekranlarında adeta devrim yapacak.

iPhone 15 serisi merakla beklenirken iPhone 16 serisiyle ilgili ilk detaylar belli olmaya başladı. İlk ön bilgilere göre Apple, iPhone 16 serisine ekran teknolojisine odaklanacak. Firma, gelecek sene tanıtılacak iPhone 16 ekranlarında adeta devrim yapacak.

IPHONE 16, MİKRO LED TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK

MacRumors tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, iPhone 16 serisinde mikro led teknolojisine yer verecek. iPhone 16 serisi, mikro ledler sayesinde daha parlak ekranlar sunacak ve güç tüketimini de en aza indirecek. iPhone 16 kullanıcıları, mikro led teknolojisi sayesinde daha parlak ekranlar deneyimlerken telefonun şarjını da tüketmeyecek.

Haber kaynağına göre Apple, ekran tedarikçileri Samsung ve LG'ye OLED ekranlara mikro led teknolojisi uygulamayı teklif etti. Fakat teknolojinin uygulanmasından önce Apple'ın dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunuyor. Bu nedenle de mikro led teknolojisinin direkt olarak gelecek sene tanıtılacak seride görüp görülmeyeceği kesin değil.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Samsung, mikro led teknolojisini daha önce kullanmaya başladı. Firma, kısa süre önce çıkardığı akıllı televizyonlarda micro led özelliğini ekledi. Apple ise her zaman olduğu gibi Samsung'a göre yeni yeni ön planda olan teknolojinin oturmasını bekleyerek daha yavaş ilerliyor.

iPhone 16 serisiyle ilgili şimdilik daha fazla ön bilgi bulunmuyor. iPhone 15 serisinin tanıtımından sonra iPhone 16 serisiyle ilgili de ön bilgiler ortaya çıkmaya başlayacaktır.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...