iPhone 16 serisinin ekran büyüklükleri ve ağırlıkları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Apple Insider
- Güncelleme:
iPhone 16 serisinin ekran büyüklükleri ve ağırlıkları belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Apple Insider

Apple, geçen haftalarda gerçekleşen Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıttı. Tanıtımdan hemen sonra iPhone 16 serisiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Peki, iPhone 16 serisinde neler biliyoruz? İşte cevabı.

Apple, 12 Eylül tarihinde gerçekleşen Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıttı. iPhone 15 serisinin tanıtımından sonra gelecek sene tanıtılacak iPhone 16 serisiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Apple Insider tarafından bugün yayınlanan haberde iPhone 16 serisindeki standart modellerin ağırlıkları, amiral gemisi modellerin de ekran büyüklükleri ortaya çıktı.

IPHONE 16 EKRANLARI BÜYÜYECEK

Apple Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, iPhone 16 serisindeki standart modellerin ağırlıklarını iki gram artıracak. Yani iPhone 16, 173 gram; iPhone 16 Plus ise 203 gram ağırlığında olacak.

Gelecek sene tanıtılacak serinin üst segment seçenekleri iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max için de ön bilgiler mevcut. Kaynak tarafından belirtilene göre iPhone 16 Pro ekranı 6,27 inç büyüklüğünde; iPhone 16 Pro Max ekranı ise 6,85 inç büyüklüğünde bekleniyor. iPhone 16 serisinin genel olarak boyutunun büyüyeceği ve ağırlığının artacağı belirtiliyor.

Öte yandan daha önce çıkan bilgilerde de iPhone 16 serisindeki modellerin ekranlarında mikro led teknolojisine yer verileceği açıklanmıştı. Akıllı telefonlar, mikro ledler sayesinde parlak ekranlar sunacak ve güç tüketimini de en aza indirecek.

Habere konu olan söz konusu özelliklerin yanında ek olarak iPhone 16 modellerinin kameraların tamamının 48 Megapiksel olacağı biliniyor. Fiyat etiketiyle ilgili de ön bilgi mevcut değil.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Apple Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...