iPhone 15'teki Eylem tuşunun kullanışlı özelliği, yıl sonunda gelecek

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
- Güncelleme:
iPhone 15'teki Eylem tuşunun kullanışlı özelliği, yıl sonunda gelecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Apple, 12 Eylül'de gerçekleşen Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıttı. Yeni serinin üst segment modelleri olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde 'Ses Anahtarı' yerine 'Eylem' tuşu geldi. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Eylem tuşunun en çok kullanılacak özelliğini yıl sonunda gelecek.

Apple, iPhone 15 serisinin üst segmente modellerinde Ses Anahtarı'nı kaldırdı ve yerine 'Eylem' tuşu ekledi. Firma tarafından etkinlik sırasında açıklanmasa da Eylem tuşunun birçok farklı özelliği olduğu biliniyor. Bu özelliklerden biri de 'Anlık Çeviri' olacak. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre iPhone kullanıcılarının en çok kullanacağı Anlık Çeviri özelliği, yıl sonunda gelecek.

EYLEM TUŞU İÇİN ÇEVİRİ FONKSİYONU YIL SONUNDA GELECEK

MacRumors tarafından bugün yayınlanan habere göre Eylem tuşu için 'Anlık Çeviri' özelliği, 2023 yılının sonlarında yani aralık ayından çıkacak iOS 17 güncellemelerinden birinde gelecek. Apple, yeni güncellemelerdeki özelliklerin tamamını ilk etapta sunmak yerine kademe kademe yayınlıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için Eylem tuşunun sahip olacağı fonksiyonların tamamı ise şu şekilde:

  • Erişilebilirlik: Kullanıcıların VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch ve daha fazlası gibi çeşitli erişilebilirlik özelliklerine erişmesine izin verir.  
  • Kısayollar: ‌Bu seçenek Apple Watch Ultra‌'da olduğu gibi kullanıcıların mesaj göndermek, oynatma listesi oynatmak veya akıllı ev cihazlarını kontrol etmek gibi Kısayollar uygulamasından indirdikleri veya oluşturdukları herhangi bir kısayolu çalıştırmalarına izin verir.  
  • Sessiz Mod: Anahtarın mevcut "iPhone" modellerinde nasıl çalıştığına benzer şekilde kullanıcıların zil sesini ve uyarıları sessize almasına veya açacak şekilde sessiz modunu açıp kapatmasına olanak tanır.  
  • Kamera: Kullanıcıların Kamera uygulamasını başlatmasına ve/veya Eylem düğmesine bir kez basarak fotoğraf veya video çekmesine olanak tanır.  
  • El Feneri: Kullanıcıların cihazın arkasındaki el fenerini açmasına veya kapatmasına izin verir.  
  • Odak: Kullanıcıların bir Odak modunu etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına izin verir.  
  • Büyüteç: Kullanıcıların Büyüteç uygulamasını etkinleştirerek küçük metin veya nesneleri yakınlaştırmak için "iPhone" kamerasını büyüteç olarak kullanmalarına izin verir.  
  • Çeviri: Kullanıcıların Çeviri uygulamasını başlatmasına ve Eylem düğmesine tek bir dokunuşla bir konuşma veya metin çevirisi başlatmasına izin verebilir.  
  • Sesli Notlar: Kullanıcıların Sesli Notlar uygulamasıyla sesli not kaydetmeye başlamasını veya kaydını durdurmasını sağlar. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...