iPhone 15'in açıklanmayan özelliği ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: 9to5Mac
- Güncelleme:
iPhone 15'in açıklanmayan özelliği ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9to5Mac

Apple, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen etkinlikte iPhone 15 ile gelen önemli bir özellikten hiç bahsetmedi ancak teknoloji meraklıları yeni özelliği gün yüzüne çıkardı. Pil sağlığı için bir özellik daha geliyor.

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modelleri sonunda tanıtıldı ve öngörüldüğü gibi serideki tüm modeller Apple'ın yıllardır kullandığı kendi Lightning bağlantı noktası yerine USB-C portu taşıyor. Bu, iPhone, iPad ve Mac cihazları için kullanıcıların aynı kabloyu kullanabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan, teknoloji devi Apple'ın 12 Eylül Salı günü düzenlenen lansman etkinliğinde açıklamadığı yeni bir özellik var. Teknoloji sitesi 9to5Mac, iPhone 15'in maksimum pil şarjını sınırlama seçeneğine sahip olacağına dair kanıt buldu.

Salı günü geliştiricilere sunulan iOS 17 RC'de bulunan kodlarda yeni bir şey fark edildi. Buna göre Apple, kullanıcıların pil sağlığını daha iyi korumak için maksimum pil şarjını sınırlamasına imkan tanıyan yeni bir özellik geliştirdi. Söz konusu seçenek 'Pil Ayarları' menüsünde yer alacak.

PİL SAĞLIĞINI KORUYACAK ÖZELLİK GELİYOR

Özellik kapatıldığında kullanıcılar, iPhone'un 'tam kapasitesine kadar şarj olacağını' belirten bir mesaj görecek. Ancak özellik açıkken kullanıcıya pilin 'yalnızca yüzde X civarında şarj edileceği' bildirilecek.

Ayarlar uygulaması ayrıca iPhone'un kullanıcı tarafından belirlenen limite kadar en son ne zaman şarj edildiğini de gösterecek. Bu özellik, kullanıcının günlük rutinini öğrenen ve böylece yalnızca kullanıcı iPhone'u şarj cihazından çıkardığında pilin yüzde 80'in üzerinde şarj edilmesini bitiren 'Optimize Edilmiş Pil Şarjı'na benzer şekilde çalışıyor. Ancak yeni seçenek, şarjı her zaman belirli bir pil seviyesiyle sınırlayacak.

Benzer bir özellik Samsung Galaxy gibi bazı Android telefonlarda halihazırda bulunuyor. Bunun nedeni, lityum iyon pili yüzde 100'e kadar şarj etmenin pilin daha hızlı yaşlanmasına neden olmasıdır, bu nedenle telefon üreticileri bazı durumlarda şarjı sınırlandıracak özellikler ekliyor.

Birçok iPhone 14 Pro kullanıcısı, cihazın maksimum pil kapasitesinin oldukça hızlı bir şekilde düştüğünden şikayetçi. Belki de bu, Apple'ı kullanıcıların iPhone'larının pilini daha iyi yönetmelerine imkan tanıyan bir seçenek sunmaya yöneltmiştir.

iPhone 15 henüz mağazalara ulaşmadığı için bu özelliğin ilk günden itibaren başlatılacağını bilmiyoruz. Ancak zaten kodda yer aldığından ve iPhone 14 modellerinde olmadığından, yeni şarj optimizasyonu özelliğinin yalnızca USB-C iPhone'larla uyumlu olduğu düşünülüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...