Dünyanın merakla beklediği iPhone 15 tasarımı sızdı! Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf viral oldu... İşte iPhone 15'in özellikleri...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyanın merakla beklediği iPhone 15 tasarımı sızdı! Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf viral oldu... İşte iPhone 15'in özellikleri...

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple’ın iPhone 15 serisini tanıtmasına henüz 10 ay daha var. Ancak şimdiden tasarımı sızmış olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüye göre iPhone 15’in tasarımı ortaya çıktı. Özellikle Twitter’da viral hale gelen fotoğraftaki iPhone 15 olduğu iddia edilen telefonun özellikle köşe tasarımı dikkat çekti. Peki, iPhone 15 ne zaman gelecek? iPhone 15 tasarımı sızdı mı? İşte iPhone 15 hakkında bilinenler… 

Fiyatı başta olmak üzere pek çok özelliğiyle ve tedarik sorunlarıyla iPhone 14 gündemden düşmezken, şimdiden Apple’ın gelecek yıl piyasaya süreceği iPhone 15 konuşulmaya başlandı. iPhone 15'i ilişkin en dikkat çeken iddia, Ultra isimli bir modelle geleceği. Apple'ın iPhone 15 serisinde Pro Max yerine Ultra isimli üst seviye bir model çıkaracağı söyleniyor. Ancak bu söylenti de henüz doğrulanmış değil. Geçtiğimiz günlerde RAM ve işlemcisinde önemli yükseltmeler alacağı yönündeki iddiaların basına yansıdığı iPhone 15’in bu defa ise tasarım görüntüsü sızmış olabilir.

Peki, gerçekten iPhone 15’in tasarımı sızdı mı? iPhone 15 ne zaman gelecek? iPhone 15’in fiyatı ve özellikleri belli oldu mu? İşte teknoloji devi Apple'ın gelecek yıl piyasaya süreceği iPhone 15 hakkındaki yeni iddialar…  

IPHONE 15 ESKİ TASARIMA MI DÖNECEK?

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntünün iPhone 15 akıllı telefon modelini gösterdiği iddiası gündeme damgasını vurdu. iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone 14’ün birbirine çok benzemesinin ardından Apple’ın eski tasarıma döneceği iddia edildi. iPhone 11’de kullanılan yuvarlak köşeli tasarım söz konusu iPhone 15 olduğu iddia edilen telefonda da ortaya çıktı.

Dünyanın merakla beklediği iPhone 15 tasarımı sızdı! Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf viral oldu... İşte iPhone 15'in özellikleri...

‘iPhone 15 tasarımı sızdı’ iddiasının kaynağı ise ShrimpApplePro isimli bir Twitter kullanıcısı. Paylaştığı fotoğraf ile kullanıcı, bir anda popüler hale geldi. Fotoğrafı inceleyen sosyal medya kullanıcıları, Apple’ın yuvarlak köşeli tasarıma geri dönebileceğini söylüyor. Fotoğrafı paylaşan kullanıcı, Twitter'da şu açıklamayı yazdı: "İlk edindiğim bilgilere göre iPhone 15 yeni bir çerçeve tasarımına sahip olacak. Arka kenar köşesi (resimlerdeki gibi) artık kare değil, yuvarlak olacaktır. Malzeme de titanyum olacak."

Bununla birlikte, önceki kullanıcı yorumlarına bakıldığında, iPhone 13 ve iPhone 14’ün düz köşeli tasarımı, iPhone 11’in yuvarlak köşeli tasarımına göre daha çok seviliyor. Zira boyut olarak da düz köşeli tasarım yuvarlak köşeli tasarıma oranla daha ‘ideal’ olarak gösterilmekte. 

APPLE IPHONE 15 ÖZELLİKLERİ 

A17 yonga seti: Japon Nikkei Asia yayınının haberine göre, iPhone 15 Pro modelleri, TSMC'nin ikinci nesil 3nm işlemine dayalı olarak üretilen ve performans ve verimliliği artıran bir A17 Bionic çip ile donatılacak.

Daha hızlı USB-C bağlantısı: Analist Ming-Chi Kuo'ya göre, iPhone 15 Pro modellerinde en az USB 3.2 veya Thunderbolt 3'ü destekleyen bir USB-C bağlantısı bulunacak. USB-C şarj ve bağlantı noktasına sahip iPhone’lar, Lightning özellikli mevcut iPhone'lara kıyasla önemli ölçüde daha hızlı veri aktarabilecek. Kuo, standart iPhone 15 modellerindeki USB-C bağlantı noktasının ise Lightning gibi USB 2.0 hızlarıyla sınırlı kalacağını söyledi.

RAM artışı: Tayvanlı araştırma firması TrendForce'a göre iPhone 15 Pro modelleri 8GB RAM ile donatılırken, standart modeller muhtemelen şu anda olduğu gibi 6GB RAM'e sahip olmaya devam edecek. RAM’deki artış, Safari gibi uygulamaların arka planda daha fazla içeriği aktif tutmasına izin vererek, uygulamanın yeniden açıldığında içeriği yeniden yüklemesini önleyebilir.

Fiziksel tuş olmayacak: Kuo’ya göre iPhone 15 Pro modellerinde tek bir fiziksel tuş bile olmayacak. Analist, iPhone’ların sol tarafında yer alan ses tuşlarının da sağ taraftaki güç düğmesinin de bulunmayacağını ileri sürdü. Bunun yerine, fiziksel olarak tuşa basmadan basma hissini taklit eden dokunsal geri bildirim sağlayan iki ek Taptic Engine teknolojisi kullanılacak. Yani kullanıcı, tuş gibi görünen yerlere bastığında titreşimli geri bildirim alacak ve tuş işlevi görecek.

Daha yüksek optik zoom: Kuo'ya göre iPhone 15 Pro Max, periskop telefoto lense sahip olacak. Bu, iPhone 14 Pro modellerindeki 3x ile karşılaştırıldığında cihazın en az 10x optik yakınlaştırmaya sahip olmasına neden olabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...