iPhone 15 tasarım değişikliği kesinleşti: İkonik tuş kalkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 15 tasarım değişikliği kesinleşti: İkonik tuş kalkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, geçen haftalarda WWDC için ev sahipliği yaptı. Firma, yeni güncellemeler dışında birçok ürün de tanıttı. Teknoloji devi şirketten artık yeni iPhone serisi bekleniyor. Eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 modelleri için tasarım değişiklikleri belli olmaya başladı.

Apple; eylül ayında iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerini tanıtacak. Yeni seride yer alacak modeller, en iyi olmanın yanında ayrıca birçok farklı özellikle de gelecek. Teknoloji devi şirket, birçok özelliği ilk kez iPhone 15 serisine ekleyecek.

İKONİK TUŞ, IPHONE 15 SERİSİNDEN KALKIYOR

iPhone modellerinin sol tarafında yıllardır yer alan Ses Anahtarı değişecek. Bu açma- kapama tuşu yerine dokunmatik olması beklenen "Özel Anahtar" yer alacak. Ayrıca iPhone'un klasik Ses Tuşları da ikiden teke düşecek. Tuşların değişmesiyle birlikte iPhone modelleri için yıllardır devam eden tasarımda değişiklik olacak.

iPhone 15 tasarım değişikliği kesinleşti: İkonik tuş kalkıyor

İki iddia da daha önce kıdemli teknoloji analistleri tarafından paylaşılmıştı. Gizchina tarafından bugün yayınlanan habere göre anınmış teknoloji analisti Majin Bu da iPhone 15 Pro Max için paylaştığı kılıf görselinde yeni tasarımı ortaya koydu. iPhone 15 serisinde ilk kez gelecek yenilikler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • iPhone 15 serisindeki tüm modeller için USB-C bağlatı noktası 
  • iPhone 15 serisinin tamamında daha ince çerçeveler 
  • iPhone 15 serisindeki tüm modeller için Dinamik Ada 
  • Yalnızca Pro modeller için titanyum kaplama 
  • Yalnızca Pro modeller için 3 nanometre A17 Bionic işlemci 
  • Farklı ve canlı renk seçenekleri

(Kaynak, Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...