iPhone 15 satışa çıkmadan Apple'ın 2024 planları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Android Authority
- Güncelleme:
iPhone 15 satışa çıkmadan Apple'ın 2024 planları belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Android Authority

Apple, henüz geçtiğimiz hafta iPhone 15 serisini tanıttı ve telefonların daha ön siparişi bile başlamadan gelecek yıla ilişkin sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Apple'ın 2024 planları belli oldu.

Apple, iPhone 15 serisi, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 ve USB-C'li AirPods güncellemesi de dahil olmak üzere 'Wonderlust' (Heyecapcanlı) başlıklı tanıtım etkinliğini geçtiğimiz hafta yaptı ve bu saydığımız ürünleri duyurdu. En büyük değişiklikler yenilenen Pro model iPhone'larda meydana gelirken, cihazların geri kalanı önceki sürümleriyle çok da farklı olmadı.

Bloomberg News'in tanınmış teknoloji gazetecisi Mark Gurman, Apple'ın 2024 için daha önemli bir donanım yenilemesine hazırlandığını söylüyor. Öncelikle, Apple'ın 2024'te daha büyük ekranlı iPhone'ları piyasaya sürmesini beklediğini açıkladı.

IPHONE 16 EKRAN BOYUTLARI ÇOK DAHA BÜYÜK OLACAK

iPhone 15 ve 15 Pro ekranları şu anda 6,1 inç boyutundayken iPhone 15 Plus ve Pro Max daha büyük 6,7 inç ekran boyutunu paylaşıyor. Gurman, iPhone 16 Pro modellerinin buna kıyasla biraz daha büyük ekranlara sahip olacağını düşünüyor.

Apple'ın 2024 iPhone'larında kullanmayı planladığı ekran boyutlarını tam olarak söylemese de ekran analisti Ross Young daha önce yaptığı bir açıklamada, iPhone 16 Pro'nun 6,27 inç ekrana sahip olacağını ve iPhone 16 Pro Max'in ise 6,86 inç ekrana sahip olacağını öne sürmüştü.

APPLE WATCH SERİES X BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLERLE GELEBİLİR

Gurman'ın haber bülteninde Apple'ın gelecek yıl portföyüne eklemeyi planladığı diğer cihazlar da listeleniyor. Bunlar arasında, şirketin akıllı saatinin 10. yılına damgasını vuran yeniden tasarıma ve kan basıncı izleme gibi yeni sağlık özelliklerine sahip olması beklenen Apple Watch Series X de yer alıyor.

7. nesil iPad Pro'nun da yıllar sonra ilk yenilenen tasarımına kavuşması bekleniyor ve Apple'ın tüm MacBook serisinin yeni M3 çipini alacağına inanılıyor.

Apple ayrıca 2024 yılında Google ve Microsoft ile rekabet edebilmek için üretken yapay zeka alanına da girebilir. Bunun Siri'de çok ihtiyaç duyulan iyileştirmelerle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı henüz bilinmiyor. Daha önce Apple'ın Ajax adında yapay zeka dil modeli ve Apple GPT adında dahili bir araç üzerinde çalıştığı sızmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...