iPhone 15 Pro'da beklenmeyen değişiklik: Apple son anda karar mı değiştirdi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 15 Pro'da beklenmeyen değişiklik: Apple son anda karar mı değiştirdi?

TEKNOLOJİ Haberleri

TikTok'un Çince versiyonunda paylaşılan ve ShrimpApplePro tarafından Twitter'da yayınlanan bir görselin iPhone 15 Pro modelinin tasarımı olduğu iddia ediliyor.

İnternette sızdırılan CAD görüntülerine göre, yeni nesil iPhone15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde birleşik bir ses tuşu ve sessize alma tuşu bulunacak. Sesi açmak ve kısmak için ayrı düğmeler yerine, iPhone 15 Pro modellerinde sesi açıp kapatmak için tek bir uzun tuşun olacağı iddia edildi.

Bu arada, 2007'deki orijinal iPhone'dan bu yana var olan sessize alma tuşunun iPhone'un zil sesini açıp kapatmak için basılabilen bir sessiz düğmesine dönüşmesi bekleniyor.

iPhone 15 Pro'da beklenmeyen değişiklik: Apple son anda karar mı değiştirdi?

IPHONE 15 PRO'DA İKİ TUŞ BİRLEŞECEK

Apple’a ilişkin son gelişmeleri aktaran MacRumors’un haberine göre, hem ses tuşlarının hem de sessize alma düğmesinin ‘katı hal’ tasarımına yani fiziksel olarak mevcut olan bir tasarıma sahip olduğu söylentileri şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü son dönemlerde ortaya atılan iddialara göre, iPhone 15 Pro modellerinde fiziksel tuş bulunmayacak. Yani fiziksel ses ve güç tuşlarının yerine, son nesil iPhone SE'deki Ana Sayfa düğmesine veya MacBook'lardaki Force Touch özelliğine benzer şekilde hareketi algılayan sensörlerin olacağı ileri sürülmüştü. Ancak bu son sızıntıyla birlikte bu iddialara güven azaldı. 

Diğer CAD görüntülerine göre, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde hala iki fiziksel ses düğmesi ve bir sessize alma tuşu olması bekleniyor. Apple, her zamanki gibi yeni iPhone serisini Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.

USB-C'Lİ IPHONE 15 GELİYOR

Bu yıl tanıtılacak ve piyasaya sürülecek yeni iPhone telefonlarla birlikte birçok yeni özelliğin de gelmesi bekleniyor. Örneğin, 6.7 inçlik iPhone 15 Plus, iPhone 14 Plus'a kıyasla bazı küçük tasarım güncellemelerine sahip olabilir. iPhone 14 modellerinin arasındaki ayrıma karşılık, ‘Dynamic Island’ özelliği Eylül 2023’te tanıtılması beklenen yeni serinin tamamında olacak. 

Ayrıca, iPhone 15 Plus'ın biraz daha ince çerçevelere sahip olacağını ve cihazın boyutunda ve kalınlığında küçük ince ayarlar olabileceği de iddia ediliyor. 15 Plus’ın CAD tasarımına göre, telefonun önünden arkasına daha yumuşak bir geçiş ve biraz daha kalın bir kamera çıkıntısı için ‘hafifçe yuvarlatılmış kenarlar’ göze çarpıyor. 

Apple'ın tüm iPhone 15 telefonlarında yapacağı bir başka değişiklik ise, Lightning şarj ve bağlantı noktası yerine bir AB’nin ortak şarj cihazı olarak belirlediği USB-C bağlantı noktasıyla gelecek olması. 

(MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...