iPhone 14 Pro Max aldıklarına pişman olmuşlardı... Apple'dan ekran sorununa çözüm: Yeni güncelleme geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 14 Pro Max aldıklarına pişman olmuşlardı... Apple'dan ekran sorununa çözüm: Yeni güncelleme geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, bazı iPhone 14 Pro Max telefonları etkileyen yazılım hatasını düzeltmeye çok yakın. iOS 16.3 sürümüyle söz konusu telefonlardaki ekran sorununun düzeltileceği ortaya çıktı.

Apple'ın beta testinin son aşamasında olan yazılım güncellemesine ilişkin sürüm notlarına göre, iOS 16.3 sürümü geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ekran hatasını düzeltiyor. 2022’nin son aylarında bazı iPhone 14 Pro Max kullanıcıları, telefonlarını açtıklarında veya kilidi açtıklarında ekranda yatay çizgilerin yanıp söndüğünü açıklamıştı. Apple o günlerde yaptığı bir açıklamada bunun donanımsal değil, yazılımdan kaynaklı bir sorun olduğunu ve gelecekteki bir güncellemenin yayınlanmasıyla düzeltilebileceğini ifade etmişti. Nihayet o güncelleme geliyor…

iPhone 14 Pro Max aldıklarına pişman olmuşlardı... Apple'dan ekran sorununa çözüm: Yeni güncelleme geliyor

IPHONE 14 PRO MAX EKRAN HATASI DÜZELTİLECEK

Apple, iPhone 14 Pro Max modellerini etkileyen ekran sorunun geçtiğimiz hafta kabul etti ve düzeltmenin geleceğini açıkladı. Bununla birlikte, altta yatan nedenin ne olduğu veya kaç iPhone 14 Pro Max cihazının etkilendiği belli değil. Hata düzeltmesi, bunun bir donanım hatasından ziyade bir yazılım sorunu olduğunu gösteriyor ve bu nedenle iOS 16.3 sürümü yayınlandıktan sonra işletim sistemini güncellemek sorunu ortadan kaldıracaktır.

Peki, yeni güncelleme ne zaman yayınlanacak? ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS 16.3 sürüm adayını test kullanıcıları için sundu ve güncellemenin önümüzdeki hafta genel kullanıma sunulması bekleniyor.

iOS 16.3, bir Apple Kimliği hesabı için iki faktörlü bir kimlik doğrulama seçeneği olarak fiziksel bir güvenlik anahtarı kullanma seçeneği, daha geniş iCloud şifrelemesi için Gelişmiş Veri Koruma'nın küresel çapta kullanılabilirliği, yeni ikinci nesil HomePod desteği dahil olmak üzere birkaç yeni özellikle gelecek. 

(MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...