iPad Mini katili Galaxy Tab S9 FE ve FE+ resmen tanıtıldı!

Düzenleyen: / Kaynak: GsmArena
- Güncelleme:
iPad Mini katili Galaxy Tab S9 FE ve FE+ resmen tanıtıldı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / GsmArena

Apple'ın iPad Mini serisine rakip olabilecek Samsung Galaxy Tab S9 FE ve FE+ modelleri bugün resmen piyasaya tanıtıldı. Cihazların teknik özellikleri belli oldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung bugün yeni cihazlarını hayranlarına sundu. Galaxy S23 FE akıllı telefon ve Galaxy Buds FE kulaklıklarını piyasaya duyuran şirket, ayrıca yeni tablet serisi Galaxy Tab S9 FE'yi de duyurdu.

Samsung'un tabletleri tasarım konusunda son derece zarif bir görüntüyle hayranları karşısına çıkıyor. Fakat şirket, yine de rekabetçi bir fiyat etiketine sahip olabilmek adına bazı değişikliklere gidiyor. Örneğin ana serinin premium kaplaması konuruken, AMOLED ekranı LCD ekranla değiştiriliyor. Bu tür çözümlere rağmen cihazlar, güçlü bir donanımla rakiplerini tedirgin ediyor.

S PEN KALEM DESTEĞİNE SAHİP OLACAK

Yeni Samsung tabletleri için standart varyant 165,8 x 254,3 x 6,5 milimetre ölçülerine ve 524 gram ağırlığa sahip. Plus modeli ise 185,4 x 285,4 x 6,5 milimetre ölçülerinde ve 628 gram ağırlığa sahip olacak. 90 Hz yenileme hızına sahip ekranlarla gelen cihazlar, standart ve Plus modelleri için sırasıyla 10,4 inç ve 12,4 inç paneller içerecek.

Performans konusunda da yüksek bir beklenti ortaya çıkaran cihazlar sekiz çekirdekli bir işlemci tarafından desteklenecek. Fakat maalesef şu anda cihazın çipi açıklanmış değil. Ancak gündeme gelen bazı iddialar, serinin Exynos 1380 çipine sahip olacağını öne sürüyor.

iPad Mini katili Galaxy Tab S9 FE ve FE+ resmen tanıtıldı!

Galaxy Tab S9 FE modeli 8.000 mAh pile sahip olacak. Plus'ta ise 10.090 mAh pil bulunacak. 45W hızlı şarjla desteklenecek bataryalar, kullanıcı dostu bir performansa imkan tanıyacak. Ayrıca cihazın bağlantı noktasında WiFi 6, 5G ve Bluetooth 5.3'e sahip olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Sürekli mobil bağlantıya ihtiyaç duymayanların beğenisine sunulacak bir seçenek olarak yalnızca WiFi özelliği sunan modellerin de mevcut olacağı belirtiliyor. Bunların yanı sıra tabletlerde Dolby Atmos destekli ikili AKG hoparlörler bir araya geliyor.

Kamera noktasında ise her iki model de 12 MP ön kamera ve 8 MP arka kameraya sahip. Plus modeli ise bununla birlikte 8 MP'lik bir ultra geniş açılı sensöre yer vererek çift kamera modülü taşıyor.

Nane, gümüş, gri ve lavanta renklerinde gelecek cihazlar, Avrupa'da 449 dolardan başlayan rakamlardan alıcılara sunulacak. Telefonun Türkiye fiyatının ise henüz açıklanmadığını hatırlatmakta yarar var.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: GsmArena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...