iOS 17'nin sürpriz özelliği: Hareketli çıkartmalar geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iOS 17'nin sürpriz özelliği: Hareketli çıkartmalar geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone ve iPad'deki Mesajlar uygulaması son birkaç yıldır çıkartmaları destekliyordu. Apple artık iOS 17 sürümüyle, çıkartma kullanımını daha da kolaylaştırmaya çalışıyor.

Apple, WWDC 2023'te iOS 17 işletim sistemi sürümünü tanıtırken onlarca yeni özelliği ortaya çıkardı. Eylül ayında tüm kullanıcılara sunulması planlanan iOS 17 güncellemesinde pek çok yeni özellik iPhone ve iPad'lerle buluşacak. İşte bu özelliklerden biri de hareketli çıkartma oluşturmanın daha da kolaylaştırılması olacak.

MacRumors'un aktardığı bilgilere göre, yeni sürümde tüm emojiler artık çıkartma olarak alınıyor ve Mesajlar uygulamasında çıkartmalar gibi kullanılabiliyor. Emojiler, App Store'dan indirdiğiniz Memoji çıkartmaları ve çıkartma paketlerinin hemen yanında listeleniyor. Ayrıca Apple'ın iOS 16'da resimler için eklediği konuyu arka plandan kaldır aracını kullanarak kendi çıkartmalarınızı yapabilirsiniz.

iOS 17'nin sürpriz özelliği: Hareketli çıkartmalar geliyor

IOS 17'DE HAREKETLİ ÇIKARTMA NASIL YAPILIR?

Fotoğraflar'daki görüntülerinizden herhangi birinde (veya Safari veya başka bir konumdaki görüntülerde), vurgulamak ve bir seçenekler arayüzü getirmek için fotoğrafın konusuna uzun basabilirsiniz.

'ÇıkartmaEkle' seçeneğine tıklanılması, seçilen konuyu çıkartma arayüzüne taşır. Oradan bir efekt ekleyebilir veya silebilirsiniz. Efektler arasında beyaz bir çıkartma taslağı, 'kabarık' bir çıkartma efekti, ışıltılı bir efekt ve daha fazlası bulunur. Canlı Fotoğraflar'dan çekilen özneler animasyon seçeneğine sahiptir.

iOS 17'nin sürpriz özelliği: Hareketli çıkartmalar geliyor

Oluşturduğunuz çıkartmalar, '+' butonuna ve ardından 'Çıkartmalar'a dokunarak erişilebilen Mesajlar uygulamasındaki çıkartma arayüzü aracılığıyla kullanılabilir. Çıkartmaları tek bir resim olarak ekleyebilir veya bunları mesajlara ve fotoğraflara ekleyebilirsiniz, bu özellik kullanıma sunulduğundan beri çıkartmalar bu şekilde çalıştı.

IPHONE EVCİL HAYVANIZI TANIYACAK

Öte yandan, iOS 17 ile Apple, iPhone'un görüntü tanıma özelliklerini iyileştirdi. Bu, Fotoğraflar uygulamasının artık insanların yanı sıra evcil hayvanları da tanıyabileceği anlamına geliyor. 'Kişiler' albümü artık 'Kişiler ve evcil hayvanlar' olarak değişecek, çünkü Fotoğraflar uygulaması hayvanları ve özellikle sahip olduğunuz fotoğraf sayısı nedeniyle sizin için önemli olan hayvanları algılayabiliyor. 

iOS 17'nin sürpriz özelliği: Hareketli çıkartmalar geliyor

1-2 fotoğrafı olan hayvanlar bu bölümde görünmüyor ancak aynı hayvanın birden fazla fotoğrafı varsa, albümde görünecek. Evcil hayvan için bir isim ekleyebilir ve ek fotoğrafları onaylayabilirsiniz. 

Bu albümde, o hayvana ait sahip olduğunuz tüm resimleri göreceksiniz ve Sizin İçin bölümünde de evcil hayvanınıza ilişkin görüntüler gösterilecek. 

Bununla birlikte, MacRumors, evcil hayvan tanıma özelliğinin hayvanları doğru algıladığını test etti. Aynı renge sahip evcil hayvanları ayırt edebiliyor ve iki beyaz kedi, iki sarı kedi ve iki tekir kediyi sorunsuz ve hatasız bir şekilde ayırt edebiliyor.

(Kaynak: MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...