iOS 17 yüklemeyen tüm iPhone'lara yeni güncelleme

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
iOS 17 yüklemeyen tüm iPhone'lara yeni güncelleme

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

iPhone modellerine yönelik bir yeni güncelleme daha yayınlandı. İşletim sisteminin son sürümünü yüklemeyenlerin yeni iOS güncellemesini indirmesi önerildi.

Apple, iOS 17 sürümünü yüklemeyen iPhone modelleri için yeni bir iOS 16 yazılım güncellemesi yayınladı. Kritik güvenlik açıklarını kapatan iOS 16.7.1 iPhone modellerinin kullanımına sunuldu. Bununla birlikte, iOS 16 sürümü 2022 yılında kullanıcılar için piyasaya sürülmüştü. Geçtiğimiz ay ise Apple, iPhone 15 serisiyle birlikte iOS 17 sürümünü yayınladı.

Öte yandan, Eylül ayında çıkış yapan iOS 17 birçok özelliği beraberinde getirse de halen çok sayıda iPhone sahibinin geçen yıl piyasaya çıkan iOS 16 sürümünü kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı. Ancak iOS 16.7.1 güncellemesinde bazı kritik ve kullanıcılar için oldukça tehlikeli olabilecek güvenlik açıkları tespit edildi.

IOS 16'YA YENİ GÜNCELLEME 

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS 16 sürümünde kalan telefonları doğrudan etkileyen kritik güvenlik açıklarını kapatmak için harekete geçti. Şirketin açıklamasında, iOS 17'ye geçmek istemeyen herkesin yeni güncellemeyi kurması gerektiği ifade edildi. 

Peki, iPhone'da iOS 16.7.1 güncellemesi nasıl yüklenir? 

Yeni güncellemeyi yüklemek için yapmanız gerekenler sırayla şu şekilde:

•    iPhone'da Ayarlar'a tıklayın, 

•    Genel'e tıklayın, 

•    Yazılım Güncelleme'yi seçin, 

•    iOS 16.7.1'i yüklemeye başlayın. 

PEŞ PEŞE GELEN HATALAR IOS 17'YE KARŞI ENDİŞEYİ ARTIRDI

Apple'ın iPhone 15 ile birlikte genel kullanıma sunduğu iOS 17 sürümü endişeyle karşılanıyor. Çıkan haberlere göre, iOS 17 güncellemesine geçiş oldukça düşük seviyelerde. Bunun sebebinin ise aşırı ısınma, pil sağlığı yüzdesinde azalma, geceleri şarjdayken kendiliğinden kapanıp açılma ve Wi-Fi bağlantısında kopma gibi sorunlar olduğu düşünülüyor.

Verilere göre, iOS 17 sürümünü şimdiye kadar sadece yüzde 25 oranında iPhone kullanıcısı yüklemiş durumda. Üstelik bunların ise yüzde 14’ü en son iOS 17.0.3 güncellemesini indirdi. Uyumlu iPhone'ların yüzde 60'ı ise halen iOS 16 sürümünde kalmış. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...