iOS 17 geliyor! İşte bugün yayınlanacak iPhone sürümünün özellikleri

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail, SkyNews
- Güncelleme:
iOS 17 geliyor! İşte bugün yayınlanacak iPhone sürümünün özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri  / DailyMail, SkyNews

Apple, bugün iOS 17 işletim sistemi sürümünü yayınlayacak. Böylece, son beş yıl içinde piyasaya sürülen tüm iPhone modelleri yeni özelliklere kavuşacak. Peki, iOS 17 saat kaçta gelecek? iOS 17 özellikleri neler?

Apple hayranlarının beklediği an nihayet geldi, iOS 17 güncellemesi bugün yayınlanacak. Yazılım güncellemesi birçok özelliği beraberinde getirecek. Apple'ın Yazılım Mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, "iOS 17 ile, her gün güvendiğimiz özellikleri derinlemesine göz önünde bulundurarak iPhone'u daha kişisel ve sezgisel hale getirdik. Telefon, FaceTime ve Mesajlar iletişim şeklimizin merkezinde yer alıyor ve bu sürüm, kullanıcılarımızın seveceğini düşündüğümüz güncellemelerle dolu." dedi. 

İşte iPhone'unuza nasıl ve ne zaman indireceğiniz de dahil olmak üzere iOS 17 hakkında bilmeniz gereken her şey.

IOS 17 SAAT KAÇTA GELECEK?

Önceliklek, Apple'ın iOS 17 güncellemesi için henüz bir saat açıklamadığını belirtelim. Bununla birlikte, iOS güncellemeleri genellikle Pasifik Saat dilimine göre sabah 10:00 civarında yayınlanıyor. Peki, iOS 17 Türkiye'de saat kaçta yayınlanacak? Tahminlere göre, 18 Eylül Pazartesi günü akşam saat 20.00 civarında iOS 17 sürümü yayınlanacaktır. 

IOS 17 ALACAK TELEFONLAR

iOS 17, iPhone XS ve daha yeni modellerle uyumlu olacak. İşte iOS 17 güncellemesini yükleyebilecek telefon modelleri:

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone SE (2. nesil veya üzeri)

IOS 17 NASIL YÜKLENİR?

Yukarıda listelenen uyumlu iPhone'lardan birine sahipseniz güncellemeyi yayınlandıktan sonra telefonunuzdaki 'Ayarlar' uygulaması aracılığıyla indirebilirsiniz. iOS 17'yi yüklemek için sırasıyla şu adımları izleyin:

Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme > iOS 17 güncellemesini indir

IOS 17 ÖZELLİKLERİ NELER? 

Peki, iOS 17 özellikleri neler? İşte birkaç yenilik...

Apple'ın yeni 'Check In' özelliği sayesinde, bir aile üyeniz veya arkadaşınız varış noktasına güvenli bir şekilde ulaştığında otomatik olarak bilgilendirileceksiniz. Ayrıca cihazın konumu, pil seviyesi ve cep telefonu servis durumu gibi faydalı bilgiler seçilen kişiyle geçici olarak paylaşılacak. Ayrıca paylaşılan her türlü bilgi uçtan uca şifrelenecek. 

Teknoloji firması, mesajı gerçek zamanlı olarak yazıya döken ve aramayı cevaplamanıza imkan tanıyan Canlı Sesli Posta özelliğini sunacak. Ayrıca operatörler tarafından spam olarak tanımlanan aramalar Canlı Sesli Posta olarak görünmeyecek ve anında reddedilecek.

NameDrop özelliği ise veri aktarımı işlevi olan AirDrop özelliğidir. Bu özellik sayesinde, iPhone'unuzu bir başka iPhone'a yaklaştırarak numaranızı hızlıca verebileceksiniz. 

Ve 'StandBy' özelliği... 'Bekleme Modu' olarak da Türkçeleştirebileceğimiz bu özellik ile iPhone adeta bir akıllı ekrana dönüşecek. Apple, "StandBy, kullanıcılara iPhone yan yatarken ve şarj olurken uzaktan görülebilecek şekilde tasarlanmış, göz atılabilir bilgilerle tam ekran deneyimi sunuyor" dedi.

Bir başka faydalı özellik ise Ekran Süresi aracı; iPhone'unuzu yüzünüze çok yakın tuttuğunuzda sizi uyaracak olan Ekran Mesafesi adı verilen yeni bir özellik de geliyor. 

Apple ayrıca, otomotik düzeltmede de bazı iyileştirmeler yapacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DailyMail, SkyNews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...