iOS 17 beta 4 yayınlandı: İşte yenilikler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iOS 17 beta 4 yayınlandı: İşte yenilikler

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, haziran ayında gerçekleşen WWDC etkinliğinde iOS 17 güncellemesini tanıttı. Fakat güncelleme, eylül ayında iPhone 15 serisinin tanıtılmasıyla birlikte sunulacak yani test süreci hala sürüyor. Test aşamasının devamıyla yeni özellikler de ortaya çıkmaya devam ediyor. Apple bugün iOS 17 beta 4 sürümünü geliştiricilerin test etmeleri için sundu.

Apple, bugün iOS 17 güncellemesinin dördüncü geliştirici beta sürümünü yayınladı. Dördüncü test sürümü, tasarım değişiklikleri ve birtakım yeni özellikler sunuyor.

IOS 17 BETA 4 ÖZELLİKLERİ

iOS 17 Beta 4 güncellemesinde gelen özellikler arasında ilk olarak iMessage için tasarım değişikliği göze çarpıyor. iMessage uygulamasının simgeleri, serbest biçimli halden klasik uygulama simgelerine geçiş yapıyor. Yeni tasarımdaki simgeler, Apple Watch uygulamalarını anımsatıyor.

iOS 17 beta 4 yayınlandı: İşte yenilikler

Yeni güncellemede gelen ikinci özellik, Ayarlar uygulaması için oldu. Ayarlar uygulamasındaki simgeler daha önce soluk renk tonundaydı. iOS 17 Beta 4 güncellemesinde ise daha canlı ve koyu tonlu renkler kullanılmaya başlandı.

iOS 17 beta 4 yayınlandı: İşte yenilikler

iOS 17 güncellemesinin dördüncü beta güncellemesinde ortaya çıkan bir diğer yenilik ise Kontrol Merkezi için geldi. Yeni güncellemedeki Kontrol Merkezi'ne Apple TV için kumanda eklendi. iPhone kullanıcıları, bu kumanda üzerinde Apple TV Duraklat ve Oynat seçenekleriyle kontrol edilebilecek.

Öte yandan iOS 17 güncellemesinin kesin olarak ne zaman sunulacağı belli değil. Fakat eylül ayının ortalarında sunulması bekleniyor. Güncelleme alacak cihazlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • iPhone 14 serisi 
  • iPhone 13 serisi 
  • iPhone SE 2023 
  • iPhone SE 2022 
  • iPhone 12 serisi 
  • iPhone 11 serisi 
  • iPhone XS ve XS Max 
  • iPhone XR 

(Kaynak: Apple Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...