İnternete erişim AB’nin gerisinde

Düzenleyen:
İnternete erişim AB’nin gerisinde

TEKNOLOJİ Haberleri

Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanımı Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye’de 10 ve daha fazla çalışana sahip girişimlerin internete erişim oranı 2015 yılında yüzde 92.5 oldu.

Aynı dönemde Avrupa Birliği (AB-28) ortalaması yüzde 97 olarak gerçekleşti. Girişimlerin bilgisayar kullanım oranı 2015 yılında Türkiye’de yüzde 95.2 iken, AB-28 ortalaması yüzde 98 oldu. Türkiye’de girişimlerin web sayfasına sahip olma oranı da yüzde 65.5 ile AB-28 ortalamasının yaklaşık 10 puan gerisinde kaldı. Türkiye’de girişimlerin yüzde 12.4’ü 2014 yılında internet üzerinden ve/veya Elektronik Veri Alışverişi (EDI) ile mal/hizmet siparişi aldı veya satışını yaptı. Aynı dönemde online satış oranının yüzde 32 ile en yüksek olduğu ülke İrlanda olurken, AB-28 ortalaması yüzde 17 olarak gerçekleşti.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...