İnternet dünyasının seyrini değiştiren ChatGPT'ye Türkiye'den yerli rakip: CBOT GPT!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İnternet dünyasının seyrini değiştiren ChatGPT'ye Türkiye'den yerli rakip: CBOT GPT!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka son hızıyla gelişirken her gün bir yeni sohbet robotu daha yarışa katılıyor. Bu sefer yeni çıkan yapay zeka destekli sohbet robotu ise Türkiye'den geldi. CBOT isimli firma, ChatGPT'ye rakip olacak CBOT GPT'yi piyasaya çıkardı.

OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu ChatGPT, tüm dünyada dikkat çekti. Bunun üzerine birçok teknoloji şirketi ve ülke kendi sohbet robotlarını geliştirmeye başladı ve sundu.

Türkiye de bu akıma katılan ülkeler arasına girdi. CBOT adlı şirket, ChatGPT'ye rakip olmak için CBOT GPT adlı hizmeti sundu. Türkler tarafından üretilen CBOT GPT, diğerlerinden farklı olarak ChatGPT sistemine bağlı değil. Bu sayede kurumların özel ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda şekil alıyor. Böylece hizmet, deyim yerindeyse 'dünyayı kasıp kavuran' ChatGPT'ye rakip oluyor.

CBOT, SANAL ASİSTAN GÖREVİNİ DE ÜSTLENİYOR

CBOT tarafından geliştirilen CBOT GPT, diğer sohbet robotları gibi kullanıcıların bilgiye ulaşmasında, metin yazmasında ve daha verimli çalışmasını sağlıyor. Yapay zeka destekli sohbet robotu CBOT GPT, müşteriye verilecek cevaplarda geleneksel bir iletişim şekli sunma özelliği sayesinde sanalasistan görevi de görüyor.

CBOT GPT, sanal asistanlık görevini kişiselleştirme özelliği sayesinde de dikkat çekiyor. Çünkü yapay zeka; kullanıcının banka hesap durumu, gönderilerin teslimatı, doktor randevusu gibi kişisel bilgi isteyen işlemler hakkında da yardımcı oluyor. CBOT GPT ayrıca veri tabanıyla da entegre ediliyor. Böylece kurumlara, kurumların müşterilerine ya da çalışanlarına kişiselleştirilmiş hizmet sağlyor.

Tüm bu özellikler göz önüne alındığında CBOT tarafından geliştirilen CBOT GPT, bireysel kullanım dışında ek olarak kurum ve kuruluşların da işlerine yardımcı oluyor. Bu nedenle şirketlerin müşterileri ve çalışanlarının yapay zekadan destek alması, zaman kayıplarının ve maddi kayıplarının önüne geçecektir.

Firma, CBOT GPT'nin geliştirilmesinde ana motivasyonun kullanıcılardan alınan geri bildirimler olduğunu belirterek şu sözleri aktarıyor:

"CBOT, CBOT GPT’yi geri bildirimler ışığında, yüksek maliyetleri ortadan kaldıracak ve kurumların yasallık, kurumsallık ve doğruluk kriterlerini karşılayacak şekilde geliştirdi. CBOT’un bu yeni çözümü sayesinde kurumların verilerinin kendi iç sistemlerinden dışarıya çıkmasının önüne geçilmiş oluyor. Mevcut büyük dil modelleri ile benzer doğruluk seviyesini koruyan CBOT GPT şirket içinde çalıştırılabilen, küçük ve ticari açıdan uygun bir model sunuyor. CBOT GPT, zorlu ihtiyaçlara cevap veren etkili bir çözüm sunarak kurumsal şirketler için ideal bir seçenek oluşturuyor. CBOT’un sunduğu bu yenilik sayesinde kuruluşlar müşterilerin sorduğu sorulara, kurum için özelleştirilmiş bir alanda hızlı, kolay ve doğru yanıtlar verebiliyor, bir çok görev ve sürecin otomatikleştirilmesini sağlayarak verimliliği arttırıyor."

(CBOT)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...