Instagram'dan dil öğrenmeye yardımcı olacak Sesli Notlar özelliği geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram'dan dil öğrenmeye yardımcı olacak Sesli Notlar özelliği geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram bir süre önce Notlar özelliğini yayınladı. Notlar, Instagram kullanıcıları tarafından oldukça sevildi. Sosyal medya platformu şimdi söz konusu özelliği geliştirme kararı aldı.

Instagram, bir süre önce Notlar özelliğini yayınladı. Notlar, adından da belli olduğu gibi kullanıcıların hesaplarından kısa metinler yayınlamasını sağlıyor. Notlar, kullanıcılar tarafından oldukça sevilidi.

Instagram da Notlar'a dinlenen müziği ekleme özelliğini getirdi. Sosyal medya platformu, şimdi Notlar'ı yeniden geliştirme kararı aldı. Yeni eklenecek özellik sayesinde Instagram kullanıcıları, Notlar üzerinden sesli mesaj paylaşabilecek.

INSTAGRAM KULLANICILAR, SESLİ NOTLAR PAYLAŞABİLECEK

Instagram Başkanı Adam Mosseri'nin sosyal medya kanalından paylaştığı gönderiye göre Notlar için sesli mesaj paylaşma özelliği gelecek. Yenilik, kullanıcıların kaydettiği seslerin Notlar üzerinden paylaşılmasını sağlayacak.

Sesli Notlar, metinler gibi 24 saat sonra silinecek. Yenilik, platformun üst kısmında da ses kaydı simgesiyle kendini belli edecek. Instagram Başkanı Adam Mosseri, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Henüz herkese açık bir şey test etmeye başlamadık ancak arkadaşlarınızla paylaşmak için Sesli Notlar oluşturma yeteneği üzerinde çalışıyoruz.”

Sesli Notlar özelliğinin farklı dillerin konuşulduğu bölgelerde daha popüler olması bekleniyor. Çünkü insanlar, farklı dilleri yazmaktan çok konuşarak daha iyi anlıyor. Tüm bunlar dışında söz konusu özelliğin dil öğreniminde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Çünkü söz konusu özellik sayesinde farklı dilleri duyan insanlar, yeni kelimeler öğrenecek.

(Kaynak: Social Media Today ve Twitter)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...