Instagram'dan 'Hayalet Sevgilim dinliyor' özelliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram'dan 'Hayalet Sevgilim dinliyor' özelliği

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, yeni özellikler ekleyerek kullanım deneyimini en iyi hale getirmek için uğraşıyor. Sosyal medya platformu son olarak kullanıcıları eskiye götürecek eğlenceli bir yenilik üzerinde çalışmaya başladı.

Instagram yakın zaman önce "Notlar" özelliğini getirdi. Notlar birçok Instagram kullanıcısının da bildiği gibi insanların düşüncelerini paylaşmaya yarıyor. Platform ayrıca hikaye ve gönderilere de müzik ekleme özelliğini uzun zaman önce sunmuştu.

Sosyal medya devi şimdi de Notlar özelliği ve müzik ekleme fonksiyonlarını birlikte olduğu bir yenilik üzerinde çalışıyor. Instagram, kullanıcılarının kısa metinler yazdığı Notlar kısmına müzik eklemesine de izin verecek. Kullanıcılar, Notlar kısmındaki durum güncellemesine 30 saniyelik bir müzik kaydı ve yanına da açıklama ekleyebilecek.

INSTAGRAM NOTLAR, DÜŞÜNCELERİN PAYLAŞILMASINI SAĞLIYOR

9To5Mac tarafından paylaşılan habere göre Instagram için henüz yeni sayılabilecek Notlar diğer özelliklere göre on kat daha fazla kullanılıyor. Özellikle genç yaştaki kullanıcılar, görsel odaklı hikaye ya da gönderi paylaşmak yerine düşüncelerine dile getirebildiği özelliği daha çok tercih ediyorlar.

Instagram'dan 'Hayalet Sevgilim dinliyor' özelliği

Instagram, Notlar bölümüne müzik eklemek dışında ek olarak çeviri özelliğini de getiriyor. Farklı dilleri konuşan ve sosyal medyada takipleşen kullanıcılar bu özellik sayesinde Notlar kısmında yer alan metinde ne yazdığını öğrenebilecek. Test aşamasındaki özelliklerin kararlı sürüme ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

Sosyal medya platformu ayrıca günlük gönderi paylaşım sınırlamasında da değişiklik yaptı. Daha önceki kısıtlamalara göre her kullanıcı, bir günde en fazla 25 gönderi yayınlıyordu. Yeni kararlar birlikte günlük gönderi paylaşım sınırı 50'ye yükseldi.

(Kaynak: 9To5Mac ve Social Media Today, Derleyen: Helin Pastacı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...