Instagram'dan dört yeni özellik: Trendler daha kolay takip edilecek!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram'dan dört yeni özellik: Trendler daha kolay takip edilecek!

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, son yıllarda popüler olan TikTok ile rekabet etmek için birçok yenilik sunuyor. Sosyal medya platformu, üç yıl önce TikTok'a rakip olarak Reels'i çıkardı. Algoritmasını da büyük oranda bu videolardan etkileşim alacak şekilde yönlendirdi. Firma tarafından bugün yayınlanan yazıda Reels'ler için birçok yeni özellik geliyor.

Instagram, dün yayınladığı blog gönderisinde Reels için dört yeni özellik sunduklarını paylaştı. Bu blog gönderisine göre Instagram kullanıcıları, Reels için trend olan ses ve videolara platform aracılığıyla kolayca erişecek. Bu sayede içerikleri trendler arasına daha kolay girecek ve diğer kullanıcılar da konu etiketleri üzerinden daha fazla gönderiye ulaşacak.

Instagram tarafından açıklanan bir ikinci özellik ise Reels'ler için düzenleme kolaylığı sağlayacak. Bu özellik, videoların düzenlenirken kliplerin doğru sıralanmasını ve metinlerin de entegre edilmesine yardımcı olacak.

INSTAGRAM REELS, GERİ BİLDİRİMDE BULUNACAK

Yeni gelen özelliklerden bir diğeri de Reels videolarının geri bildirimini sağlayacak. Bu özellik sayesinde içeriğin kullanıcılar tarafından ne kadar çok izlendiği gibi ayrıntılar belli olacak. Sosyal medya platformu, yeniliği şu şekilde açıklıyor:

"Toplam izlenme süresi, Reels'in tekrar oynatılması için harcanan süre de dahil olmak üzere Reels'inizin oynatıldığı toplam süreyi gösterir. Ortalama izlenme süresi, izlenme süresinin toplam oynatma sayısına bölünmesiyle hesaplanan Reels'inizi oynatmak için harcanan ortalama süreyi verir. Örneğin, ortalama izlenme süreniz 17 saniyeyse, Reel'inizi izleyen herkes ortalama 17 saniye izlemiştir. Bu, insanların nerelerde etkileşim kurduğunu veya görüntüleyenlerin daha uzun süre kalması için nerede daha güçlü bir bağlantı oluşturmanız gerekebileceğini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır."

Yeni gelen özelliklerden birisi de yine etkileşim odaklı oldu. Bu özelliğe göre artık Reels üzerinden takipçi gelince sosyal medya kullanıcısı bunu görecek.

Instagram'a gelen bu yeni özelliklerin Reels paylaşımını artıracağı tahmin ediliyor. Öte yandan Instagram CEO'su Adam Mosseri, bir süre önce yaptığı açıklamada artık sosyal medya platformunun Reels dışında fotoğraf gönderilerinin de etkili olacağını ve video konusunu abarttıklarını açıkladı. Firma ya da CEO, bunun üzerine algoritmayla ilgili ikinci bir açıklama henüz yapmadı.

(9To5Mac ve Instagram)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...