Instagram'da video dönemi başladı

Instagram'da video dönemi başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram'ın CEO'su Kevin Systrom yeni video özelliğini açıkladı.

Instagram'ın Vine benzeri bir video özelliğine kavuşacağı yeni fısıltılar arasındaydı. Facebook gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde bu fısıltı gazetesi haberini yalan çıkartmadı ve Instagram'ın yeni video özelliğini kullanıcılara sundu. Instagram'ın CEO'su Kevin Systrom yeni video özelliğini bizzat tanıttı. Artık Instagram uygulamasında yer alan video kamera ikonuna tıklayarak 15 saniyelik kısa videolar çekmeniz mümkün olacak. Instagram'ın alameti farikası yeni video özelliğine de yansıtılmış. Saniye saniye geri sarabildiğiniz videolarda 13 farklı filtre ile efekt uygulaması da bulunuyor. Ayrıca video kapak fotoğrafını da siz belirleyebiliyorsunuz. Kullanıcıların hoşlarına gitmeyen veya silmek istedikleri sahneleri çıkarma şansı bulunuyor. "Camera" adlı yeni teknolojisiyle çekim sırasında titreşimleri en aza indirgeyerek daha net görüntülerin ortaya çıkmasına imkan tanıyor. Bu yenilikle yaşadıkları anları kısa videolarla da ifade etmek, hatta üretici çalışmaların da hedeflendiğini söylenebilir. Instagram'da çektiğiniz videoları direkt olarak Facebook hesabınızda paylaşabileceksiniz. Instagram'ın video özelliği bugünden itibaren iOS ve Android sürümlerinde kullanılabilecek.

Etkinlikte aynı zamanda Instagram hakkında bazı veriler de paylaşıldı. Instagram üzerinden toplamda 16 milyar fotoğraf paylaşıldığını açıklayan Systrom, günde 1 milyar beğeni gönderildiğini söyledi. Systrom, popüler sosyal ağın kullanıcı sayısı ise 130 milyona ulaştığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...