Sosyal medya devi geçmişe götürdü: Instagram’da not nasıl bırakılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sosyal medya devi geçmişe götürdü: Instagram’da not nasıl bırakılır?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Instagram, ‘not’ bırakma özelliğini tüm kullanıcılarına sundu. Geçtiğimiz aylarda test aşamasında ortaya çıkan notlar, artık herkes tarafından kullanılabiliyor. Peki, Instagram’da not bırakma nasıl yapılır? İşte ayrıntıları…

Teknoloji devi Meta’ya ait sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılarını memnun etmek için farklı sosyal ağlardan aşina olduğumuz ya da daha önce hiç görmediğimiz pek çok özelliği uygulamaya entegre ediyor. Önceki yıllarda Snapchat’in popüler olmasını sağlayan benzersiz ‘hikaye’ özelliğini kopyalayan Instagram, geçtiğimiz yıllarda ise TikTok’un yükselişine büyük katkısı olan kısa biçimli videoları ‘Reels’ adıyla başlatmıştı. Ancak Instagram, şimdi bir başka platformdan bildiğimiz bir özelliği daha platforma entegre ederek kullanıcılarına sundu.

Geçtiğimiz aylarda sınırlı sayıda test kullanıcısı tarafından kullanılabilen Instagram notları artık herkes tarafından kullanılabiliyor. Instagram’a giren kullanıcılar, mesajlar sekmesine tıkladıklarında ‘not’ özelliğiyle karşılaşıyor. Bu yeni özelliğin ne işe yaradığını anlayamayan pek çok kişi notlara ilginç ifadeler bırakıyor.

Sosyal medya devi geçmişe götürdü: Instagram’da not nasıl bırakılır?

Bununla birlikte, Instagram’ın notları aslında 2000’lerin popüler mesajlaşma platformu MSN’den ilham alınarak geliştirildi.

INSTAGRAM NOT BIRAKMAK NASIL YAPILIR?

Instagram notlar, direkt mesajlar sekmesindeki arama çubuğunun hemen altında yer alıyor. Instagram’a not ya da diğer adıyla ‘durum’ eklemek için kullanıcıların tek yapması gereken mesajlar kısmına girdikten sonra üstte yer alan kendi profil resminizin üzerine tıklamak ve en fazla 60 karakter olacak şekilde bir şeyler yazmak ya da emoji bırakmak. Bu notlar 24 saat boyunca takipçileriniz tarafından görülecek ancak kimseye bildirim gitmeyecek.

Ayrıca notlara cevap verilebiliyor ve cevap yazmak için nota tıkladığınızda bir kutu açılarak burada notun ne zaman paylaşıldığı yazıyor.

Metin olarak paylaşılan not, profil fotoğrafınız üst kısmında takipçileriniz ile paylaşılır. Bu arada notu isterseniz takipçilerinizle isterseniz de sadece ‘yakın arkadaşlar’ listenizdeki kişilerle paylaşabilirsiniz.

‘Not’ özelliğiyle çok konuşulan Instagram, başka yeni özellikler üzerinde de çalışıyor. Bunlardan biri kullanıcıların büyük bir kısmını memnun edeceğe benziyor. Gelecekteki bir güncellemede sosyal medya devi, mağaza sekmesinin yerine bildirimler sekmesini getirmeyi planlıyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kimse10 Aralık 2022 22:11

Sessize alınan notları şu şekilde sessizden çıkarabilirsiniz: sessize aldığının kişinin profiline girin, takip e basın orda sessize al butonu var. Ona basın sonra notlar kısmindaki butona basın düzeliyor

Hacer27 Kasım 2022 17:19

Sessize aldığım notu nasıl geri açabilirim

Erdalgrtrk 26 Kasım 2022 22:34

Ayarlar kısmından gizlilik ordan sesize alınan hesaplardan gizlenen notlarınızı görebilirsiniz

Sema26 Kasım 2022 17:00

Sessize alınan hesaplar kısmından düzeltebilirsniz

İrem17 Kasım 2022 01:24

Sessize aldığımız notu nasıl açarım ??

Zehra 15 Kasım 2022 13:57

Bende not bırakma kısmı hala gelmedi

Can 12 Kasım 2022 21:46

Sessize aldığımız notları nasıl geri açabilirim

Seda11 Kasım 2022 20:22

Sessize aldığımız notu nasıl geri açıcaz ?

Begüm 10 Kasım 2022 21:33

Sessize aldığımız notu nasıl geri açarız ?

Sonraki Haber Yükleniyor...