Instagram'da artık DM'lerde okundu bilgisi kapatılabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
Instagram'da artık DM'lerde okundu bilgisi kapatılabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Sosyal medya platformu Instagram, DM (direkt mesajlar) için okundu bilgisini kapatmaya izin veren bir özellik geliştiriyor. İşte yeni özelliğin ayrıntıları...

Instagram nihayet kullanıcıların DM'leri için okundu bilgilerini kapatmasına imkan tanıyacak bir özelliği test ediyor. Böylece, size gönderilen bir mesajı okumuş olsanız bile, o kişi mesajın altındaki “görüldü” etiketini görmeyecek. 

Hem Meta CEO'su Mark Zuckerberg hem de Instagram Başkanı Adam Mosseri bu özelliği kendi yayın kanallarında duyurdu bile. Mosseri "Geri bildirimlerinizi duyduk ve DM'lerinizde okundu bilgilerini kapatmanıza imkan tanıyan yeni bir özelliği test etmeye başladık. Yakında insanlar mesajlarını okuduklarını başkalarının görmesine ne zaman izin vereceklerini seçebilecekler" dedi.

INSTAGRAM, OKUNDU BİLGİSİNİ KAPATMA ÖZELLİĞİNİ NE ZAMAN YAYINLAYACAK?

Adam Mosseri, yeni özelliğe nasıl erişilebileceğini de açıkadı. Direkt mesajlar için yeniden düzenlenen gizlilik ve güvenlik menüsünün ekran görüntüsünü yayınladı.

Instagram'da artık DM'lerde okundu bilgisi kapatılabilecek

Bu menüye bir sohbetin altındaki profilin adına dokunarak erişmek mümkün hale gelecek. Eğer özellik o kullanıcıya sunulduysa "aktif olduğunuzu kimler görebilir" bölümünün altında okundu bilgilerini kapatmaya yönelik bir seçenek görecek.

Meta, şirketin bu özellikleri kimlerle test ettiğini ve ne zaman tüm kullanıcılara sunacağını belirtmedi.

Teknoloji devi Meta'ya ait başka bir uygulama olan WhatsApp'ın 2014 yılında okundu bilgilerini kapatma özelliğini başlattığı göz önüne alındığında, Instagram bu özelliği yayınlamakta gerçekten geç kaldı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...