Instagram Yakın Arkadaşlar kullananlar dikkat: Paylaşım seçenekleri genişliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram Yakın Arkadaşlar kullananlar dikkat: Paylaşım seçenekleri genişliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, 2018 yılında Yakın Arkadaşlar özelliğini getirdi. Bu özellik, birçok kişinin de bildiği gibi paylaşılan hikayelerin sadece Yakın Arkadaşlar listesindeki belirli kişilerin görmesini sağlıyor. Fonksiyon şimdi biraz daha genişleyecek.

Instagram'ın Yakın Arkadaşlar özelliği, neredeyse bütün kullanıcılar tarafından kullanılıyor. Instagram kullanıcıları, yıllar içinde oldukça ilgi gören özellik için bir kullanım alanı daha istiyordu. Kıdemli sosyal medya analisti Alessandra Paluzzi, istenen bu fonksiyonun test aşamasında olduğunu Twitter hesabından paylaştı.

INSTAGRAM KULLANICILARI SADECE YAKIN ARKADAŞLAR İÇİN GÖNDERİ PAYLAŞABİLECEK

Kıdemli sosyal medya analisti Paluzzi'nin yaptığı paylaşıma göre Instagram kullanıcıları artık sadece Yakın Arkadaşlar listesi için gönderi de paylaşabilecek.

 

Instagram Yakın Arkadaşlar kullananlar dikkat: Paylaşım seçenekleri genişliyorSadece belirli kişiler için gönderi paylaşmak isteyen kullanıcılar, genellikle "private" denilen hesaplar açıyor. Fakat Instgram'da herkesin birbirine takip atma özelliği ve bu hesabın diğer kişiler tarafından görülebilir olması özel hesabın kullanım amacını yok ediyor.

Ek olarak ana hesap ve özel hesabı ayrı ayrı kullanmak birçok kişiyi zorluyor. Fakat Instagram kullanıcıları, yenilik sayesinde gönderilerinin gizliliğini ana hesabı üzerinden yönetebilecek.

Alessandra Paluzzi tarafından paylaşıma göre Yakın Arkadaşlar için gönderi yayınlamak isteyen kişiler, paylaşım sırasında seçenekler arasından seçim yapacak. Yenilik, şu anda test aşamasında yer alıyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil.

Söz konusu özelliğin bir benzeri kısa süre önce Twitter'a Çember adıyla geldi. Twitter Çember sayesinde kullanıcılar, sadece belirli kişilerin göreceği tweetler paylaşıyor. Beğeni ve retweet de sadece Çember'deki hesaplar tarafından kullanılabiliyor.

(Twitter-Alessandra Paluzzi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...