Instagram Reels sekmesi değişiyor: Artık çok başka görünecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram Reels sekmesi değişiyor: Artık çok başka görünecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya ağı Instagram, Reels sekmesinde bir değişiklik yapacak. Reels'te gösterilen çoklu reklamların görünümü değişecek.

Instagram, Reels reklamları için yeni bir reklam formatını test ediyor ve şimdi bazı kullanıcılar için yeni bir Çoklu Reklamcı ekranı varyasyonu görünüyor. Dijital reklam uzmanı Barry Hott tarafından paylaşılan bu örneğe baktığımızda, yeni çoklu reklam formatı ilgili markalardan oluşan bir seçkiyi tek bir ekranda gruplandırır ve ardından Reels gönderileri arasında görüntülenir.

Öte yandan bu konsept aslında yeni değil. Instagram, ana geri bildirimi için ilk defa Ekim ayında, kullanıcı etkileşimine dayalı olarak gösterilen ilgili reklamların yandan kaydırmalı bir görüntüsüyle Çoklu Reklamveren Reklamlarını başlattı.

Instagram Reels sekmesi değişiyor: Artık çok başka görünecek

Böylece, bir reklamı görüntüledikten veya reklamla etkileşim kurduktan sonra, çok reklamverenli tanıtımlar o ilk gönderinin altında görüntülenir ve ilgi alanlarınıza dayalı olarak size birden çok ilgili reklam sunar. 

MARKALARA BÜYÜK FIRSAT

Yeni özelliğe ilişkin Instagram, "Birden çok reklamverene sahip reklamlar, insanların birden çok işletmenin ürünlerini keşfetmesine ve karşılaştırmasına yardımcı oluyor. Facebook ve Instagram'da belirli yerleşimler için kullanılabilen bu reklam birimi, reklamverenlere yakın zamanda ilgili ürünlere veya işletmelere ilgi gösteren kişiler tarafından keşfedilme fırsatı veriyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Çoklu reklamveren reklamları Facebook akışında ve Facebook Hikayelerinde de görüntülenebilir, bu nedenle Meta'nın bunu Reels'e de genişletmek istediğini görmek pek şaşırtıcı değil ancak bu yerleşimi seçen reklamverenler için kayda değer.

Reklamlarınızın bu biçimde görüntülenmesi için aktif etmek gerekmiyor ancak Instagram, çok reklamcılı reklamları Reels'e genişletmek istiyor. 

(Kaynak: Social Media Today) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...