Instagram kullanıcılarını üzecek gelişme! Fotoğraflar da değişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
Instagram kullanıcılarını üzecek gelişme! Fotoğraflar da değişiyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Instagram tartışmalı yeni tasarımında geri adım atmış olabilir ancak bu şirketin tam ekran gönderilerden vazgeçeceği anlamına gelmiyor. Ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre platform, fotoğraf boyutlarını da değiştirecek.

Teknoloji devi Meta’ya ait sosyal medya platformu Instagram, bir süredir kullanıcıların karşısına uygulamadaki her yerde Reels videolarını çıkardığı için eleştiriliyor. Şirketin CEO’su Adam Mosseri, her hafta düzenlediği ‘Ask Me Everything’ (Bana Her Şeyi Sor) programında önümüzdeki haftalarda gelecek özellikleri açıkladı. Bunlardan en dikkat çekeni ise tam ekran fotoğraflar. 

Adam Mosseri’nin açıklamasına göre, Instagram bir veya iki hafta içinde ultra uzun 9:16 boyutlu fotoğraf özelliğini test etmeye başlayacak. Bu, fotoğrafların telefon ekranınızı kaplayacağı anlamına geliyor. 

FOTOĞRAFLAR DA REELS GİBİ GÖRÜNECEK

Mosseri’ye göre Instagram’ın tam ekran fotoğraf boyutuyla amacı, tam ekranlı Reels videolarıyla uyumlu hale getirmek. Şu anda Instagram, dikey görüntüleri görüntülerken 4:5 oranında gösteriyor. Ancak daha ince, daha uzun 9:16 fotoğraflar için destek sunmak, uygulamanın akışında gezinirken tüm gönderilerin tam ekranda görüntülenmesini sağlayacak. 

Instagram'ın TikTok benzeri tasarım değişikliği bir süredir farklı kesimler tarafından eleştiriliyor. Magazin yıldızları Kim Kardashian ve Kylie Jenner da Instagram’ı eleştirerek, ‘TikTok gibi olmayı bırak’ şeklinde bir paylaşım yapmıştı. 364 milyon takipçisi bulunan Jenner ve 328 milyon takipçiye sahip Kardashian’ın paylaşımı tartışmaların fitilini ateşledi. Sosyal medya devi önerilen Reels videosu gibi birkaç TikTok benzeri özelliğini geri çekse de kalıcı olmayacağını açıkladı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...