Instagram kullanıcılarını çıldırtan hata! İşte geçici çözümü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram kullanıcılarını çıldırtan hata! İşte geçici çözümü

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, herkesin de bildiği gibi medya paylaşmak için kullanılan bir sosyal medya platformu. Yine de kullanıcılar, Instagram kamerasını fotoğraf ve video çekmek için de kullanıyor. Fakat bugün sosyal medya platformunun kamerası için bir hata olduğu ortaya çıktı.

Instagram kullanıcılarının bir kısmı, uygulama kamerasının telefonlardan daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu nedenle de telefon kamerası yerine sosyal medya platformunu kullanıyor. Ya da direkt çekim yapıp yüklemek isteyenler kişiler, direkt olarak Instagram'a başvuruyor.

Fakat 9To5Mac'in haberine göre Instagram'ın kamerasında büyük bir hata var. Bu hata, kullanıcıların çekim yaparken yakınlaştırma sırasında sorun yaşamasına neden oluyor.

INSTAGRAM KAMERASI FAZLA YAKINLAŞTIRMA YAPIYOR

9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre iOS 16 ve iOS 17 Beta sürümlerini çalıştıran iPhone modellerindeki Instagram kamerası, normalden çok daha fazla yakınlaştırma yapıyor.

Fazla yakınlaştırma, videoların ve fotoğrafların odak noktasının değişmesine neden oluyor. Kullanıcılar bu sorun nedeniyle fotoğraf ve videolarda normal bir yakınlaştırma yapamıyor ve deneyim düşüyor.

Instagram ya da çatı şirket Meta tarafından söz konusu sorunla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat sorunun yeni bir güncellemeyle kısa süre içinde düzeltilmesi bekleniyor. Ek olarak yakınlaştırma sorununa Android modellerde henüz rastlanmadı.

Öte yandan Instagram henüz güncelleme yayınlamasa da sorunun geçici bir çözümü mevcut. Kullanıcılar, yukarı ya da aşağı kaydırarak yakınlaştırmak yerine kıstırma hareketi yaparak kontrollü bir şekilde içeriği çekebilir. Kıstırma hareketini yapmakta zorlanan kişilerin Eller Serbest Modu'nu tercih etmesi çekimi daha kolay hale getirecektir.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...