Sosyal medya devinden rakiplerini alt edecek hikaye özelliği: Instagram Glimpse nedir, nasıl kullanılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medya devinden rakiplerini alt edecek hikaye özelliği: Instagram Glimpse nedir, nasıl kullanılır?

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, ‘Glimpse’ isimli yeni bir hikaye özelliğini yavaş yavaş tüm kullanıcılara sunmaya başlıyor. Ayrıca platform, seçili cihazlardan uygulamaya PIN ile giriş yapma seçeneği üzerinde de çalışıyor. Ancak Instagram’ın son günlerde en çok merak edilen özelliği Glimpse. Peki, Instagram Glimpse hikaye nedir, nasıl kullanılır? İşte Instagram’a gelecek Glimpse özelliğinden ilk ayrıntılar…

Görünüşe göre Instagram, popüler sosyal medya uygulaması BeReal'ı alt edecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Tersine mühendis ve uygulama geliştircisi Alessandro Paluzzi tarafından tespit edildiği üzere, bu yeni özellik 'Glimpse' olarak adlandırılabilir. Paluzzi yeni özelliği attığı

, "Instagram Glimpse hikayeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor." sözleriyle duyurdu. Bununla birlikte, Glimpse özelliği daha önce ortaya çıkmıştı ve bir süredir platformun mühendisleri yeni özelliği geliştiriyor. 

Glimpse özelliği, kullanıcıların hem ön hem de arka kameraları kullanarak hikayelerinde bir resim paylaşabilmelerini sağlıyor. Aslında bu özellik, son dönemlerde gittikçe daha popüler hale gelmeye başlayan Instagram’ın rakiplerinden BeReal platformuna karşı atılmış bir adıma benziyor. Ayrıca tıpkı BeReal'de olduğu gibi, başkalarının ‘anlık bakışını’ ancak kendinizinkini paylaşırsanız görebilirsiniz. Tek fark, Instagram'ın video paylaşma seçeneği eklemesi.

INSTAGRAM HİKAYELERE GLIMPSE TAKVİYESİ

Paluzzi, ağustos ayında benzer bir özelliği fark etmişti ancak o sırada buna ‘Candid Challenges’ deniyordu. Bu özellik de BeReal gibi, zamanlaması her gün değişen iki dakikalık bir zaman diliminde kullanıcılardan bir fotoğraf paylaşmalarını istiyor.

2020'de piyasaya sürülen BeReal, son haftalarda Z kuşağı arasında büyük bir takipçi kitlesi kazandı ve Temmuz ayında Apple'ın App Store'unda zirveye oturdu.

Instagram, sürekli gelişen bir sosyal medya pazarındaki payını elinde tutmaya çalışırken diğer rakip uygulamaları kopyalamakla suçlanıyor. Hatırlanacağı üzere Instagram ilk olarak Snapchat’in 24 saat sonra kaybolan görüntü özelliğini ‘hikayeler’ adıyla kopyalamıştı. Geçtiğimiz yıllarda ise TikTok’un kısa biçimli video özelliği Instagram’da ‘Reels’ adıyla kendine yer buldu. 

Paluzzi’nin paylaştığı yeni bir ekran görüntüsüne göre ise Instagram, tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi PIN ile giriş seçeneği ekleyecek. Paluzzi, 

hesabından yaptığı yeni bir paylaşımda, “Instagram, seçtiğiniz cihazlarda uçtan uca şifreli mesajlarınıza güvenli bir şekilde erişmek için bir PIN oluşturma yeteneği üzerinde çalışıyor” diyerek platformun yeni bir güvenlik adımı üzerinde çalıştığını duyurdu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...