Instagram 'hedef kitle' özelliğini herkese sundu

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Instagram 'hedef kitle' özelliğini herkese sundu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Instagram, 'hedef kitle' özelliğini tüm kullanıcılara genişletti. Artık gönderiler ve reels videoları için hedef kitle olarak 'takipçiler', 'herkes' ya da 'yakın arkadaşlar' seçilebiliyor.

Meta'ya ait sosyal medya platformu Instagram, 'yakın arkadaşlar' özelliğini hikayeler ve notlardan gönderilere ve reelse kadar genişletiyor. Böylelikle, sizi takip eden herkes yerine daha küçük, belki de daha güvenilir bir hedef kitleyle reels videolarınızı ve gönderilerinizi paylaşabileceksiniz. 

Instagram ekibi, insanların yakın arkadaşları "en önemli kişilerle bağlantı kurmak için baskıdan uzak bir alan olarak" kullandığını söylüyor. Yakın arkadaşlar seçeneğinin reels ve gönderilere genişlemesiyle, paylaşımlarınızı kimlerin göreceği konusunda daha fazla seçeneğe sahip olabileceksiniz.

Instagram 'hedef kitle' özelliğini herkese sundu

INSTAGRAM GÖNDERİLERİ YAKIN ARKADAŞLARLA NASIL PAYLAŞILIR? 

Bir reelsi veya gönderiyi yalnızca yakın arkadaşlarla paylaşmak oldukça basit bir işlem. Bir gönderi ya da reels oluştururken 'hedef kitle' yazan seçeneğe tıklayın, daha sonra karşınıza çıkan ekrandan 'yakın arkadaşlar'ı işaretleyin. Son olarak gönderi ya da reelsinizi 'paylaş' butonuna basarak yayınlayın.

Paylaşıldıktan sonra gönderi ya da reelsin üzerinde yeşil bir yıldız simgesi görünecektir, böylece yakın arkadaşlar listenizdeki kişiler bu gönderiyi sadece kendilerinin görebildiğini anlayacak. 

Bu arada, yakın arkadaşlar listesi tüm Instagram özelliklerinde aynı grup kişilerden oluşur. Yani Instagram hikayeler için ayrı, gönderiler için ayrı yakın arkadaşlar listesi yapmak mümkün değil.

Yine de Instagram, herkesin daha küçük kitlelerle bir şeyler paylaşabilmesi için başka yollar arıyor. Geçen ay Instagram başkanı Adam Mosseri, ekibinin, kullanıcıların Hikayeleri farklı takipçi alt gruplarıyla paylaşmasına izin verecek bir yol denediğini açıklamıştı. Örneğin, Facebook kullanıcıları uzun yıllardır paylaşımları için birçok farklı arkadaş listesi oluşturabiliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...