Instagram Twitter'ın sevilen özelliğine göz kırptı... Milyonlarca kullanıcının uykularını kaçıran eksikliğe son veriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram Twitter'ın sevilen özelliğine göz kırptı... Milyonlarca kullanıcının uykularını kaçıran eksikliğe son veriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

'Instagram'da gönderi planlama var mı?' Bu soru milyonlarca Instagram kullanıcısının merak ettiği konulardan biri ve şirket sonunda uygulamaya gönderi planlama seçeneği getireceğini duyurdu. Sosyal medya devi Instagram, yeni bir özellik üzerinde test çalışmalarını sürdürüyor. Platform tarafından yapılan açıklamaya göre, yakında kullanıcılar gönderilerini önceden planlayarak istedikleri tarihte otomatik olarak yayınlayabilecek. Peki, Instagram gönderileri nasıl planlanır? İşte bu sorunun cevabı...

Instagram platformunun sahibi Meta'nın bir sözcüsü Mashable'a yaptığı açıklamada, gönderi planlama özelliğini şu anda küresel çapta bir grup kullanıcıyla test ettiklerini doğruladı. Birkaç hafta sonra tüm kullanıcılara sunulması muhtemel görünen özelliğe göre, kullanıcılar gönderilerini önceden planlayabilecek. Tıpkı Twitter’da olduğu gibi!

Bu yeni özelliğe bir örnek vermek gerekirse, Instagram’da iki gün sonra paylaşmayı planladığınız bir gönderi var ancak iki gün sonra paylaşmanız gerektiğini unutmaktan endişe ediyorsanız bu özellik işinize yarayacak. Alarm kurmanıza ya da telefonunuza hatırlatma eklemenize gerek kalmadan, Instagram üzerinden paylaşmak istediğiniz gönderinin gününü ve saatini eklediğinizde, o tarihte geldiğinde gönderi otomatik olarak paylaşılacak.

Instagram’ın şu anda test ettiği bu yeni özellik, sıradan kullanıcıların yanı sıra sayfa yöneticilerine de yarayacak. Örneğin, butik bir pastanenin Instagram sayfasını yönetiyorsunuz ve paylaşım planı yapmaktasınız. Bu yeni özellik sayesinde gelecek 90 gün içinde gerçekleşecek milli ve dini bayramların kutlama gönderilerini önceden hazırlayabilirsiniz. Gönderileri Instagram’da planlayarak kurduktan sonra gönül rahatlığıyla işinize devam edebilirsiniz.

INSTAGRAM GÖNDERİ PLANLAMA NASIL YAPILIR?

  • Peki, Instagram’da gönderi planlama nasıl yapılır?
  • Öncelikle, bir gönderi hazırlayın,
  • Düzenlemeyi bitirdikten sonra etiketlemek istediğiniz kişileri seçin ve bir konum eklemek istiyorsanız bunu da yapın, diğer paylaşım seçeneklerini de tamamlayın,
  • Aşağı kaydırıp ‘gelişmiş ayarlar’ı tıklayı,
  • Burada, ‘bu gönderiyi planla’ seçeneği göreceksiniz, tarih ve saati seçin. İşte bir gönderiyi planladınız!

Teknoloji şirketi Meta’nın açıklamasında olduğu gibi, şu anda herkesin gönderileri planlamak yetkisi yok çünkü özellik hala test aşamasında. Üçüncü taraf uygulamalarla şu anda Instagram gönderilerini planlamanız mümkün ancak bu tür uygulamalar genellikle hesap bilgilerinizi (kullanıcı adı ve şifrenizi) istediği için yeterince güvenilir olmuyor. Bu nedenle, Instagram’ın dışında başka bir uygulama üzerinden Instagram’a giriş yaparak farklı özellikleri kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Bu arada Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, 2020'den beri Facebook Creator Studio (Facebook İçerik Stüdyosu) aracılığıyla Instagram gönderilerini planlama özelliğini sunuyor. Ancak yeni uygulama içi planlama aracı, sosyal medya yönetimi için özel yazılıma erişimi olmayan kullanıcılara fayda sağlayacak. 

(Mashable, TechCrunch)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...