Instagram 'ne gerek vardı şimdi' dedirten özelliği duyurdu: Fotoğraflı gönderilere müzik eklenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram 'ne gerek vardı şimdi' dedirten özelliği duyurdu: Fotoğraflı gönderilere müzik eklenecek
TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, müzik özelliğinin kullanım alanını bir adım daha genişletti. Sosyal medya devi, hareketsiz görüntü gönderilerine müzik ekleme seçeneğini geliştiriyor. İşte Instagram’da fotoğraf paylaşımlarınıza müzik ekleme…

Sosyal medya platformu Instagram, Reels videolarına odaklandığı bu dönemde hareketsiz gönderileri de unutmuyor. Son olarak şirket, hareketsiz görüntü gönderilerine eklenen müzikleri geliştirdiğini duyurdu.

Teknoloji devi Meta’ya ait ve Facebook ve WhatsApp’ın da kardeş platformu olan Instagram, yeni özelliği bir açıklama yaparak tanıttı: “Müzik, Instagram'da ifadenin büyük bir parçası ve Reels ve Hikayeler’de olduğu gibi ana sayfa fotoğraf gönderilerine müzik ekleme imkanı sağlamaktan heyecan duyuyoruz. Hikayenizi anlatmak için en uygun format hangisi olursa olsun, artık en sevdiğiniz fotoğraf anlarına onları hayata geçirmek için bir film müziği ekleyebilirsiniz.”

INSTAGRAM FOTOĞRAFLARA MÜZİK SEÇENEĞİ

Ekran görüntüsünde de gösterdiğimiz üzere, artık gönderi oluştururken çalması için müzik ekleyebileceğiniz bir ‘Müzik Ekle’ seçeneği bulunuyor. Hareketsiz gönderilere eklenen müzikler 5 ila 90 saniyelik olabilir.

Instagram 'ne gerek vardı şimdi' dedirten özelliği duyurdu: Fotoğraflı gönderilere müzik eklenecek

Peki, buna gerçekten gerek var mıydı? Instagram’ın en büyük rakibi TikTok, müzik seçeneğini her yere ekleyerek büyük bir başarı elde etti ve Instagram’ın da karşı bir adım atması oldukça doğal. Ancak sonuçta hareketsiz görüntülere müzik eklemek pek mantıklı gelmiyor.

INSTAGRAM'DAN KÜÇÜK BİR ADIM

Bazı ilginç ve dikkat çeken kullanım örnekleri mutlaka olacaktır ancak geliştirilmekte olan diğer çeşitli Instagram gönderi özelliklerine karşın bu müzik seçeneği öncelikli bir özellikmiş gibi görünmüyor. Instagram'ın da belirttiği gibi, Reels ve Hikayeler için zaten müzik parçaları var, bu nedenle aynısını resim gönderileri için eklemek büyük bir sıçrama değil.

Bu arada, markaların müzikleri kullanımı da sınırlı olacak. Reels ve Hikayeler'deki müzik sınırı gibi markalar da müzikler için yalnızca Meta'nın Müzik Koleksiyonu’ndaki lisanslı parçaları kullanılabilir.

Son bir bilgi olarak, Instagram’ın şu anda tıpkı sosyal medya ağı MySpace’teki gibi, kullanıcı profiline şarkı eklemeyi test ettiğini belirtelim. Yani gelecekteki bir güncelleme sonrası Instagram profilinize sizi ya da o anki ruh halinizi yansıtan bir müziği ekleyebileceksiniz. Ancak henüz bu konuda resmi bir açıklama yok.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...