Instagram çıtayı yükseltti: Notlar özelliği genişliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram çıtayı yükseltti: Notlar özelliği genişliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, Notlar özelliğine yenilik eklemeye devam ediyor. Sosyal medya devi kısa süre önce Notlar bölümüne müzik ekleme fonksiyonun getirmişti. Platform şimdi de bu özelliği genişleterek kullanıcının direkt olarak ses eklemesine izin verecek.

Instagram bir süre önce Notlar özelliğini getirdi. Notlar özelliği Direkt Mesaj bölümünde kullanıcının herhangi bir metin mesajı bırakmasını sağlıyor. Bu mesajlar kullanıcı tarafından yenilenmediği sürece 24 saat içinde kendiliğinden siliniyor.

Sosyal medya platformu bu özelliği genişleterek bir süre önce de Notlar kısmına müzik ekleme özelliğini getirdi. Notlar bölümüne müzik ekleme özelliği, Instagram kullanıcıları tarafından çok sevildi ve kullanılmaya başlandı. Instagram şimdi de bu özelliği yine genişletiyor.

INSTAGRAM SESLİ NOTLAR ÖZELLİĞİNİ GETİRECEK

Sosyal medya analisti Alessandro Paluzzi'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre Instagram şimdi de Sesli Notlar özelliği üzerinde çalışıyor. Özelliğin adından da belli olduğı gibi kullanıcılar, Notlar kısmında sesli mesaj bırakabilecek. Fakat Sesli Notlar için kayıtların en fazla ya da en kısa ne kadar uzunlukta olacağı ile ilgili bilgi şimdilik mevcut değil.

Instagram çıtayı yükseltti: Notlar özelliği genişliyor

Ayrıca Sesli Notlar hatta direkt Notlar özelliği sadece Yakın Arkadaşlar bölümünde de paylaşılabilecek. Bu sayede kullanıcılar, sesli ya da metin notlarını sadece belirli kişilerin göreceği şekilde paylaşacak. Bu sayede kullanıcılar, kişisel hesaplarını istediği gibi kullanabilecek. Sesli Notlar, şimdilik test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Öte yandan Instagram Reels videolarını indirme özelliği üzerinde çalışıyor. Sosyal medya platformu bu sayede kullanıcılarının üçüncü taraf uygulama kullanmasının ya da ekran kaydı almasının önüne geçecek.

(Twitter, Alessandro Paluzzi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...