İnsansı robot Valkyrie için yeni görev: Astronotlar yalnız kalmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İnsansı robot Valkyrie için yeni görev: Astronotlar yalnız kalmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA'nın on yıldır test aşamasında olan insansı robotu Valkyrie için yeni görev verildi. Valkyrie, dünyanın birçok görevinden aldığı görevlerden sonra uzaya çıkarak astronotlara yardımcı olacak.

NASA, on yıldan aşkın süredir Valkyrie adlı insansı robotunu test ediyor. İnsansı robot, bugüne kadar dünyanın çeşitli yerlerinde görev yaptı. Şimdi ise Avusturalya'da test edilecek. Bu görev, Valkyrie'yi gelecekteki uzay görevi için hazırlayacak.

İNSANSI ROBOT VALKYRIE, ASTRONOTLARA YARDIMCI OLACAK

Woodside Energy ile NASA'nın ortak çalışması sonucunda Valkyrie'nin yeni görevi verildi. Bu görevde insansı robotun NASA'nın mürettebatsız tesislerinin bakımını yapıp yapamadığı görülecek. Avusturalya görevi, Valkyrie'yi uzaydaki görevine hazırlayacak.

1.8 metre ve 125 kilogram ağırlığındaki robot Intel Core i7 işlemcisiyle çalışıyor. Robotun ayrıca insanlar gibi eli, ayağı, kafası ve hatta parmakları da bulunuyor. Valkyrie; kızılötesi, lazer ve kamera görselleştirme araçları başta olmak üzere birçok donanıma sahip.

Teknik özellikleri sayesinde de kesintisiz bir saat tek başına çalışabiliyor. NASA, Woodside tesislerinde gerçekleşecek görevde robotun Ay ve Mars gibi zorlu yüzeylerde çalışıp çalışamadığını test edecek. Tüm bunlar dışında insansı robot Valkyrie, uzay görevlerinde astronotlara da yardımcı olmuş olacak.

NASA'dan Shaun Azimi, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Tehlikeli ortamlarda daha güvenli operasyonlara izin vererek Dünya üzerindeki yaşamı olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip gelişmiş robotik sistemlerin bir sonraki geliştirme ve test aşamasına başlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu testler, gelişmiş robotların insanların erişimini genişletmek ve insanlığın her yerde güvenli bir şekilde keşfetmesine ve çalışmasına yardımcı olmak için mevcut potansiyelini değerlendirecek."

(Kaynak: Inceptivemind ve Theregister)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...