Samsung'dan 440 Megapiksel kameralı telefon geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Samsung'dan 440 Megapiksel kameralı telefon geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlarının kameralarına verilen önem arttı. Teknoloji devi firmalar da akıllı telefonları geliştirirken kamera kalitesine oldukça önem veriyor. Samsung'un da bu doğrultuda 440 Megapiksel kamera üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Kameraların oldukça önem taşıdığı son yıllarda akıllı telefon üreticileri de bu konuya odaklandı. Samsung, 1 Şubat tarihinde tanıttığı Galaxy S23 Ultra modelinde 200 Megapiksel kameraya yer verdi. Firmanın şimdi de gelecek senelerde çıkaracağı modeller için 440 Megapiksel kamera üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

SAMSUNG, İNSAN GÖZÜNE YAKLAŞMAK İSTİYOR

Android Authority tarafından bugün yayınlanan habere göre Samsung, 440 Megapiksel kamera üzerinde çalışıyor. Hangi cihazlar için belirtilmeyen kameranın akıllı telefonlar için olduğu tahmin ediliyor.

Teknoloji devi şirket daha önce yaptığı açıklamalarda insan gözüne eş değer olacak yani 500 ila 600 Megapiksel kameralar üretmek istediğini belirtmişti. 440 Megapiksel kameranın şirketin bu hedefi doğrultusundaki bir basamak taşı olduğu tahmin ediliyor.

Haberin kaynağı tarafından belirtilene göre şirket ek olarak 320 Megapiksel kamera üzerinde de çalışıyor. Firmanın 2025 yılında çıkaracağı akıllı telefon modellerinde özellikle de Galaxy S25 Ultra modelinde bu kameralardan birinin olması muhtemel görünüyor.

Samsung'un en büyük rakibi Apple için ise böyle tarzda bir yükseltme söz konusu değil. Firmanın telefonları yine de düşük Megapiksel kameralar ile yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor. İlerleyen dönemde Apple'dan da bu kadar yüksek olmasa da benzer hamleler gelebilir.

(Kaynak: Android Authority)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...